Ylikomisario Rautakallio kuuluu roolieni ykkössarjaan, sanoo Esko Roine

Näyttelijän ura oli ilmeinen valinta satojen roolien miehelle.

Tampereen teatterissa 20 vuotta johtotehtävissä ollut ja näytellyt Esko Roine, 72, tunnetaan hyvin myös televisiosta. Hän on ollut noin 600 ohjelmassa tai tv-sarjan jaksossa, mutta erityisesti hänet muistetaan ylikomisario Rautakalliona Reinikainen-sarjasta. Palkittua sarjaa esitettiin Ylellä 1980-luvun alussa.

– Reinikainen on itsenikin mielestä roolieni ykkössarjaa, koska sarja oli hyvin käsikirjoitettu ja huolella tehty. Ei sitä muuten olisi uusittu niin paljon, eikä se muuten olisi säilynyt ihmisten mielessä, Roine sanoo.

Roineen isä Eero Roine oli näyttelijä, ja näyttelijöitä ovat myös molemmat hänen siskonsa, Eila ja Liisa Roine. Näyttelijän ura oli Esko Roineelle ilmeinen valinta.

– Minulla ei ole aavistustakaan, mitä tekisin, jos en olisi näyttelijä. Joskus 14–15-vuotiaana erään tuttavuuden kautta hetken mietin, voisiko sittenkin lähteä merille ja lukea ainakin perämieheksi. Onneksi en lähtenyt, sillä työtilanne on silläkin alalla huonontunut.

Ensi lauantaina Roine palaa ruutuihin Ylen uudessa Rakkautta vain -sarjassa. Siinä rakkautta etsitään kypsällä iällä. Tunnettujen suomalaisnäyttelijöiden tähdittämään komedialliseen draamasarjaan kiinnostavan lisän tuo se, että sitä ei ole käsikirjoitettu etukäteen: näyttelijät esittävät itse luomiaan hahmoja, ja kaikki kohtaamiset ovat improvisoituja.

Roineen lisäksi mukana ovat muun muassa Heikki Kinnunen, Eeva Litmanen ja Leena Uotila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.