Helsingin yliopisto mukana kehittämässä uusia vegaaniruokareseptejä lounasruokailuun

Tänä keväänä lounasruokailijat ympäri Suomen pääsevät maistelemaan uusilla resepteillä toteutettua vegaaniruokaa. Vauhdittajana on Helsingin yliopiston hanke, jossa kehitetään ilmastokestäviä lounasreseptejä joukkoruokailun tarpeisiin.

Yhteistyöravintoloita on kahdeksan, pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen.

– Koska suuri osa suomalaisista syö lounaan joukkoruokailussa, ruokapalveluilla on merkittävä rooli tutustuttaa asiakkaitaan ilmastokestäviin kasvisruokavaihtoehtoihin ja tukea niiden käyttöä, toteaa hankkeen tutkija Saara Kupsala.

Kevään aikana yhteistyökumppaneina toimivat koulu-, opiskelija-, ja työpaikkaravintolat valmistavat asiakkailleen hankkeen resepteillä vegaanisia ruokia.

Reseptien toimivuudesta ja maistuvuudesta kerätään palautetta ravintoloiden henkilökunnalta ja asiakkailta. Palautteiden pohjalta reseptejä muokataan palvelemaan erilaisten ammattikeittiöiden tarpeita ja lounasruokailijoiden toiveita.

Loppuvuodesta kaikkiaan 30 valmista reseptiä julkaistaan kaikille avoimessa reseptipankissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .