Kaukaisen kaasuplaneetan kyljestä löytyi mahdollisesti ensimmäinen aurinkokunnan ulkopuolinen kuu

New York

Tutkijat uskovat löytäneensä ensimmäisen aurinkokuntamme ulkopuolisen kuun, kertovat muun muassa Guardian ja CNN. Ensimmäinen niin sanottu eksokuu löytyi kiertämästä suurta kaasuplaneettaa 8 000 valovuoden päässä Maasta.

Kuuksi epäilty kappale on suunnilleen samankokoinen kuin oman aurinkokuntamme Neptunus-planeetta, joka on paljon Maata suurempi. Kuu kiertää kaasuplaneetta Kepler 1625b:tä, joka on monta kertaa oman aurinkokuntamme suurinta planeettaa Jupiteria kookkaampi.

Löydön tehneiden tutkijoiden mukaan kappaleen vahvistaminen kuuksi vaatii vielä lisätutkimuksia, mutta mitään muutakaan järkevää selitystä tehdyille havainnoille ei tunnu olevan.

Aurinkokunnan ulkopuolisia planeettoja eli eksoplaneettoja on löydetty vuosien varrella lukuisia, mutta pienemmän kokonsa takia kuiden löytäminen on ollut haastavaa.

Uusimmat

Tiede

Yhdysvaltalaiset uskovat, että vuonna 2030 robotit auttavat kotona ja matkustus sujuu kapselissa – "Suomessa sorrutaan liian usein parantamaan vanhaa"

Tuore keksintö narauttaa somen valetilit – pian voivat paljastua myös valheita levittävät trollit

Aivotutkija kertoo, miksi juuri tietyt ihmiset rakastuvat toisiinsa: "Ellemme voisi säädellä tunteitamme, harrastaisimme seksiä kenen tahansa kanssa"

Punatukkaisilla on useita erikoispiirteitä – hiustenväri voi vaikuttaa jopa uravalintaan

Kansalle maistuu taas älyvapaa vappuhuumori: "En minä juopottele, mitä nyt kännissä tulee otettua pari kaljaa"

Teinit innostuivat vappupalloista, some nostaa foliopallojen suosiota – "Pallot ovat nyt suosionsa huipulla"

Syöpädiagnoosi oli Jarkolle, 38, helpotus – syöpähoitoihin ollaan Suomessa yleensä tyytyväisiä

Kännykkä vie perheen yhteistä aikaa – yhteiset ateriat ja harrastukset ovat vähentyneet

Eläimissäkin on homoja, mutta homopelkoa tuntee vain ihminen – nisäkkäiden lisäksi homosuhteita on esimerkiksi linnuilla ja sammakkoeläimillä

Tv-psykologin radikaali ehdotus: määräaikainen sopimus parisuhteelle – Etenkin miehet ovat usein täysin hukassa siinä, millainen käytös sytyttää naisen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.