Liikunta ehkäisee dementiaa yhtä hyvin kuin hyvä perimä

Liikunta Uuden tutkimuksen mukaan liikunta voi ehkäistä dementiaa yhtä tehokkaasti kuin hyvä geeniperimä. Huffington Post -lehdessä julkaistujen tutkimustulosten mukaan paljon istuvat ikäihmiset ovat yhtä alttiita sairastumaan dementiaan kuin henkilöt, joiden geeniperimä altistaa kognitiivisille ongelmille. Ilman liikuntaa riski sairastua Alzheimerin, Parkinsonin tai Lewyn kappale -tautiin on kolme–neljä kertaa suurempi kuin samankaltaisen geenitaustan omaavilla, mutta säännöllisesti liikkuvilla.

Massiivista liikuntaharrastusta dementian ehkäisyyn ei tarvita, sillä säännölliset kävelylenkit jo kolme kertaa viikossa vähentävät iäkkäiden kognitiivisia ongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tiede

Kaliforniassa partioi jo Robocop, robottipoliisin käyttöönotto kiinnostaa myös Suomessa – "Se voitaisiin lähettää rakennukseen, jossa epäillään olevan vaarallisia henkilöitä"

Pitääkö lasten oppia esihistoriaa? – Arkeologi ja luokanopettaja vastaavat

Koiran ruoasta voi tehdä ilmastoystävällisempää muutamilla vinkeillä – "Tärkeää on, että ruoka sopii koiralle", sanoo viiden koiran emäntä Minna

Digitaalinen media voi lisätä nuorten kouluintoa – silti sitä hyödynnetään kouluissa vähän, koska opettajien ymmärrys ei riitä

Nauru tekee hyvää, mutta siihen liittyy myös vallankäyttöä – "Mies tekee itsestään viehättävän naurattamalla naista, ja on jopa ajateltu, etteivät naiset ole hauskoja"

Syömällä voi pelastaa maailman, mutta väärin keitetty aamukahvi voi pilata yrityksen – hiilijalanjäljen laskeminen on ilmastoruoan vaikeus

Uusi tutkimus: Ihmisen aiheuttama ympäristönmuutos ei olekaan tuore ilmiö

Työnantaja, näin pienellä teolla voit auttaa työntekijöitäsi jaksamaan

Sodat ovat entistä raaempia, mutta tutkija haluaa pysyä optimistisena: "Todella vaikeatkin konfliktit siirtyvät rauhanprosessiin"

Suomi oli maailman etsityimpien terroristien piilopaikka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.