Tutkijoiden yö pidetään perjantaina myös Jyväskylässä

Eurooppalaisessa tapahtumassa on mukana 300 kaupunkia, Suomesta kolmetoista.

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle: seuraava Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 30.9. kaikkiaan 300 eurooppalaisella paikkakunnalla.

Tapahtuma pyrkii vastaamaan ihmisten kysymyksiin tieteestä ja tutkimuksesta sekä johdattelemaan uusien kysymysten ja vastausten luo. Yhden päivän, illan ja yön aikana lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yö avaa ovia paikkoihin, joissa tutkijat työskentelevät, mutta tuo tutkimusta myös sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään.

Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua Suomessakin kolmellatoista eri paikkakunnalla.

– Tutkijoiden yötä on järjestetty vuosittain vuodesta 2005 lähtien ympäri Eurooppaa, mutta Suomessa se on nähty vain muutaman kerran aikaisemmin. Tutkijoiden yö -tapahtumien järjestämiseen haetaan rahoitusta aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Vuoden 2016 haussa joukko yliopistoja ja tiedetoimijoita ympäri Suomen haki rahoitusta yhdessä. Sen turvin Tutkijoiden yö järjestetään Suomessa syyskuussa 2016 ja 2017. Aiempien Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumien järjestäjät ovat olleet osittain tai kokonaan eri tahoja kuin tällä kertaa tapahtumaa järjestävät organisaatiot, kertoo Tieteellisten seurain valtuuskunnan tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Mandi Vermilä.

Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, Lapin yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Lahden ammattikorkeakoulu, Taideyliopisto, VTT, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tiedekeskussäätiö Heureka ja European Forest Institute.

Lähde: Tutkijoiden yö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.