Yhdysvaltalaiset uskovat, että vuonna 2030 robotit auttavat kotona ja matkustus sujuu kapselissa – "Suomessa sorrutaan liian usein parantamaan vanhaa"

Enemmistö yhdysvaltalaisista uskoo, että vuonna 2030 sähköinen liikenne on valtavirtaa ja kotiaskareissa ihmisiä auttavat robotit.

Ohjelmistoyritys Dassault Systèmesin USA:ssa teettämän kyselyn mukaan ihmiset uskovat vahvasti, että liikenne sähköistyy voimakkaasti ja sitä myötä energiatehokkuus kohenee.

Vastaajista 71 prosenttia arvioi käyttävänsä sähköautoa vuonna 2030. 73 prosenttia arvelee hyödyntävänsä tuolloin kotonaan etävalvottuja laitteita.

Neljä kymmenestä vastaajasta uskoo, että heidän kodissaan työskentelee tulevaisuudessa virtuaalinen kotiapulainen tai palvelusrobotti.

Vähän yli puolet ennakoi, että suunnitteilla oleva, alipaineistetussa putkessa kulkeva hyperloop-kapseli on 2030 tavallisten ihmisten käytössä.

Neljä kymmenestä ennustaa myös, että tulevaisuudessa kaupungeissa matkataan ilmataksilla.

– Moni sellainen asia, jota Suomessa pidetään vielä täysin scifinä, näyttäytyy USA:ssa jo lähitulevaisuuden asiana. Kuluttajat odottavat elämäänsä aika suurta muutosta, ja tässä kehityksessä suomalaisten tulisi olla hereillä. Meillä sorrutaan liian usein parantamaan vanhaa sen sijaan, että oikeasti innovoisimme jotain täysin uutta, summaa Dassault Systèmesin Suomen maajohtaja Matti Saarenoksa.

Kyselytutkimus tehtiin viime vuoden lopulla verkkokyselynä, ja siihen vastasi 1 000 yhdysvaltalaista. Kyselyn tilasi ohjelmistoyritys Dassault Systèmes, ja sen toteutti riippumaton markkinatutkimusyritys CITE Research.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .