Allaway-imuriyhtiön perustajiin kuuluneen isän perintö toi Lehtolahden sisaruksille tulopiikin

Viime vuoden tuloista 30 parhaan veronmaksajan joukkoon Keski-Suomessa nousevat niukasti sisarukset Sirpa ja Marko Lehtolahti. Molempien lähes miljoonan euron tulopiikin selittää isältä saatu perintö. Jyväskylässä muusikkonakin tunnettu liikemies Raimo Lehtolahti menehtyi sairastelun päätteeksi viime vuoden syyskuussa.

Sirpa Lehtolahti luonnehtii isäänsä uskomattomaksi ihmiseksi sekä multilahjakkaaksi persoonaksi.

– Isä oli niitä ihmisiä, jotka halutessaan pystyivät tekemään mitä tahansa. Musiikista varallisuus ei kertynyt. Pääoman pohjan hän sai Allaway-imuriyhtiön perustajajäsenenä. Hän oli toimitusjohtaja perustamassaan Ralemark Oy:ssä, mutta sen kiinteistövälitys hoitui jo pankkiiriliikkeiden kautta isän sairastellessa viimeisen vuoden. Yhtiön toiminta ajettiin alas, ja me olemme tosiaan perijät, kertoo Sirpa Lehtolahti.

Lehtolahden mukaan Raimo-isän elämäntyötä leimasi sosiaalinen vastuuntunto. Siitä esimerkkinä hän mainitsee Urho Hämäläisen kanssa 1990-luvun puolivälissä syntyneen Iltaruskon kultaa -pitkäsoiton.

– Isä oli taitava markkinamies ja myös puuseppänä mestari. Sävelkynä oli hänellä monipuolinen. Ystävänsä Hämäläisen kanssa syntyneen levyn tuotolla tuettiin Keski-Suomen keskussairaalan syöpälapsipotilaita. Hyvinvointiyhteiskunnan ylläpito on minusta erittäin tärkeää, ja siinä mielessä minä maksan isän elämäntyöstä saamastani perinnöstä mielelläni verot. Ilman verovaroja hyvinvointiyhteiskunta ei toimi, sanoo Sirpa Lehtolahti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .