Miksi verotiedoista pitää puhua? – katso KSML.tv:n verokeskustelu

Keski-Suomen tuoreimmat verotiedot kertovat osaltaan myös tuloerojen kasvusta, arvioivat KSML.tv:n verokeskustelijat.

KSML.tv kokosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan toimituksen parhaat voimat käymään läpi veropäivän antia. Tänä vuonna keskustelemaan lähtivät varapäätoimittaja Inkeri Pasanen, uutistuottaja Mikko Voutilainen ja toimitussihteeri Jussi Komulainen.

Miljonäärien määrä kasvoi

Viime vuoden verotilastojen perusteella maakunnassa yli miljoonan euron pääoma- ja ansiotulot keränneiden määrä kasvoi 18 ihmiseen, kun edellisvuonna heitä oli yhdeksän.

Myös 5 000:n eniten ansainneen keskisuomalaisen listalle nousemiseen tarvittavien vuositulojen määrä kipusi nyt aiempaa korkeammaksi. Paikka listalta heltisi 69 694 euron verotettavilla tuloilla. Samaan aikaan maakunnan tiedetään kuitenkin olevan koko maan mittapuulla synkintä työttömyysaluetta.

– Kyllä tästä mielestäni voi jo tehdä sellaisen päätöksen, että tuloerot ovat kasvussa, arvioi uutistuottaja Mikko Voutilainen.

Tasa-arvon ja tulonjaon mittari

Verotietojen julkaiseminen kirvoittaa joka vuosi mielipiteitä puolesta ja vastaan. KSML.tv:n raati on kuitenkin yksimielisesti avoimuuden kannalla.

– Verotiedot ovat hyvä tapa peilata yhteiskunnallista tasa-arvoa ja tulonjakoa, niin koko maassa kuin alueellisesti, tiivistää varapäätoimittaja Inkeri Pasanen.

Toisaalta veropäivänä voi olla syvemmänkin yhteiskuntakritiikin äärellä.

– Nimien tutkimisen sijaan tämä on minulle enemmänkin taloudellisen eriarvoisuuden päivä, lataa toimitussihteeri Jussi Komulainen.

Katso koko verokeskustelu yllä olevalta videolta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .