Paula Vesala kepittää muut – Televisio lihottaa lompakkoa

Keski-Suomessa joskus vaikuttaneista kansallisista julkkiksista ylivoimainen palkkakuningatar vuodelta 2014 on PMMP-yhtyeestä tuttu Paula Vesala. Vesala ansaitsi 119 251 euroa.

Yhdysvalloissa nykyisin Rasmus-yhtyeestä tutun Lauri Ylösen kanssa asuva Vesala kävi koulua Viitasaarella 15 ikävuoteen asti, jolloin hän muutti Kuopioon. Vesala-taiteilijanimeä käyttävä artisti julkaisee sooloalbumin ensi keväänä.

Jos laulaen pystyy tienaamaan, niin kehnosti ei mene hyvin puhuvalla tai kirjoittavallakaan. Säynätsalossa 1973 syntyneen toimittaja-kirjailija Miika Nousiaisen ansiot vuodelta 2014 olivat 75 945 euroa. Nousiainen on julkaissut kolme romaania mutta tuli erityisen tutuksi suomalaisille Hyvät ja huonot uutiset -viihdeohjelmassa.

Televisio värittää muutoinkin maakunnan muualle muuttaneiden verokärkeä. Huutosen sisarukset Matti ja Tanja Uuraisilta ovat myös verotilastoissa melkein kuin veljekset: Matti tienasi 56 921 ja Tanja 59 934 euroa. Matti tunnistetaan Ylen tv-uutisten sääkartalta ja Tanja on nähty viimeksi Retrohelmiä-ohjelmassa.

Televisiosta tuttuja ovat myös Jarmo Koski ja Tomi Haustola. Keuruulla lapsuutensa viettänyt Koski tunnetaan paremmin nimellä Seppo Taalasmaa Salatuista elämistä. Suolahdella syntymässä käynyt Haustola puolestaan nousi kuuluisuuteen Naurun tasapaino -stand up -tv-kilpailusta. Miesten rahalliset ansiot vuonna 2014 olivat 43 104 ja 26 117 euroa.

Maakunnan naiskauneutta edustavat, entinen palokkalainen Heidi Sohlberg (o.s. Willman ja vuoden 2001 Miss Suomi) sekä Matti Nykäsen kihlattuna tunnetuksi tullut jyväskyläinen Susanna Ruotsalainen menestyvät nykyisin pääkaupunkiseudulla hekin. Sohlbergin ansiotulot vuonna 2014 olivat 18 334 euroa, kun taas liikenaisen vaistoa jo monin tavoin osoittaneen Ruotsalaisen 41 247.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .