Portugaliin muuttaneiden johtajien eläkkeet eivät juuri näy verotiedoissa

Portugalin verosopimus voi lopettaa hyvätuloisten eläkeläisten muuttoaallon.

Portugaliin muuttaneiden eläköityneiden johtajien tulot eivät juuri näy keskiviikkona julkaistuissa verotiedoissa. Keskon entinen pääjohtaja Matti Halmesmäki ei maksanut eläkkeestään veroa Suomeen. Verotettavaa pääomatuloa hänellä oli reilut 19 000 euroa.

Rautaruukin ex-toimitusjohtaja Sakari Tammisen verotettava ansiotulo Suomeen oli noin 40 000 euroa. Nokian Renkaiden entisen toimitusjohtajan Kim Granin verotettava ansiotulo oli noin 11 000 euroa.

Helsingin Sanomien mukaan näiden Portugaliin muuttaneiden johtajien vuosieläkkeet ovat 400 000–700 000 euroa.

Tällä hetkellä Suomi ei voi verottaa Portugaliin maksettavia yksityisen alan eläkkeitä. Vuosi sitten Suomi allekirjoitti Portugalin kanssa verosopimuksen, joka mahdollistaa tulevaisuudessa maahan maksettavien yksityisen alan eläkkeiden verottamisen.

Sopimuksen voimaantulo edellyttää molempien maiden parlamenttien hyväksyntää. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ennakoi silloin, että sopimus ehtii voimaan vuoden 2018 alusta.

Moni ex-toimitusjohtaja maksaa isot verot

Verotiedoissa näkyvät lukuisten viime vuosina eläkkeelle jääneiden talouspäättäjien tulot, joista suuri osa on eläketuloja. Fortumin ex-toimitusjohtajan Tapio Kuulan verotettava ansiotulo oli viime vuonna yli 700 000 euroa ja pääomatulo yli 400 000 euroa. Häneltä kerättiin veroja ja erilaisia maksuja noin puoli miljoonaa euroa. Valion ex-toimitusjohtaja Pekka Laaksosen verotettavat ansiotulot olivat reilut 550 000 euroa ja pääomatulot noin 40 000 euroa.

Stockmannin ex-toimitusjohtaja Hannu Penttilä ansaitsi viime vuonna verotettavia ansiotuloja noin 460 000 euroa ja pääomatuloja alle 30 000 euroa. Hän jätti tehtävänsä Stockmannin johdossa vuonna 2014 ja on sen jälkeen työskennellyt hallitusammattilaisena.

Lue kaikki veroaiheiset jutut.

Uusimmat

Verotiedot

100 hallia ja 20 päivää – intohimoinen jääkiekkoharrastaja kiertää pelaamassa ympäri maan: "Keski-Suomessa on loistava meininki"

12 yhtiötä maksoi yli miljoona euroa veroja Keski-Suomessa – katso kotikuntasi kovimmat yhteisöveron maksajat tästä

Nämä yritykset maksoivat eniten yhteisöveroa Keski-Suomen maakunnassa: kärjessä Valtra

He maksoivat eniten veroja Keski-Suomessa vuonna 2017 – lue koko lista

Verotiedot saivat hakukoneet hyrräämään – katso lista Keskisuomalaisen verokoneen kuumimmista nimistä

Nyt noustaan jo kymmeniin miljooniin: He ovat Keski-Suomen 2010-luvun tulokuninkaat ja -kuningattaret

Jyväskylän Energian johtajan ansiot kasvoivat, muiden pomojen laskivat – kaupunginjohtaja Koivisto hävisi JE:n toimitusjohtajalle lastenhoitajan vuosipalkan verran

Jos haluat miljonääriksi, ole mies ja tee yrityskauppa! – He ovat Keski-Suomen 50 parhaiten tienannutta, miljonäärikerho kasvoi kenties kaikkien aikojen suurimmaksi

Tuloeliitissäkin naisen euro on 83 senttiä – "Iso raha pyörii pelimaailmassa ja se on hyvin miehinen maailma"

Pikavippiyhtiön johtajalla ei ole tarvetta vipeille – OPR Financen johtajalla lähes kahden miljoonan tulot

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.