Vain kuusi naista ylsi 50 eniten tienanneen joukkoon Keski-Suomessa – tulokuningattariksi nousivat tutut siskokset

Perheyritys Kariteamin siskokset Minna Kesonen ja Heidi Poikolainen nousivat vuoden 2017 osalta Keski-Suomen kovatuloisimmiksi naisiksi.

Kesonen tienasi viime vuonna yhteensä 1 376 257 euroa, josta ansiotuloja oli 48 575 euroa. Poikolaiselle tuloja kertyi 1 327 211 euroa, josta ansiotuloja oli 47 696 euroa.

Kirjapaino Karin johtoryhmän kolmas sisarus Jari Pynnönen taas tahkosi tuloja yhteensä 1 596 839 euroa. Pynnönen oli maakunnassa 16. eniten tienannut, Poikolainen ja Kesonen sijoittuivat muutaman sijan taaemmas.

Minna Kesosen mukaan perheyrityksen jäsenten tulot koostuvat pääasiassa yksittäisestä, suuren mittakaavan kiinteistökaupasta.

– Seppälässä olevan kiinteistön myynti, joka on nyt jo muussa käytössä. Siitä tulos on tullut.

 

Yrityksen sisarussarjalle kova kollektiivinen sijoitus ei ole ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2011 Kariteamin kolmikko valtasi maakunnan eniten tienaavien listan kolme ensimmäistä sijaa. Silloinkin sijoitus selittyi mittavilla kiinteistökaupoilla.

Maakunnan 50 parhaiten tienaavan henkilön listalle mahtui kuitenkin lopulta Kesosen ja Poikolaisen lisäksi vain neljä naista.

Mistä se voisi Kesosen mielestä johtua?

– Kyllähän se varmaan on se, että niin suuri osa, jotka näitä asioita hoitavissa asemissa on, ovat miehiä, Kesonen vastaa.

– En osaa sanoa, onko se tilanne viime vuosina sitten muuttunut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .