Afganistanissa asemiehet hyökkäsivät Pelastakaa Lapset -järjestön tiloihin

Taleban kiistää tehneensä hyökkäyksen.

Afganistanin itäosissa asemiehet ovat hyökänneet Pelastakaa Lapset -järjestön tiloihin. Hyökkäyksessä on kuollut ainakin yksi ihminen ja haavoittunut 14, kertoi paikallisviranomaisten edustaja.

Hyökkäys alkoi varhain aamulla ja päättyi Suomen aikaa noin kello kymmenen maissa. Paikallisviranomaisten mukaan itsemurhapommittaja räjäytti autopommin järjestön tilojen edessä Jalalabadin kaupungissa.

Sen jälkeen asemiehet tunkeutuivat alueelle.

Järjestön tiloissa hyökkäyksen aikaan ollut Mohammed Amin kertoi kuulleensa kovan räjähdyksen.

– Juoksimme pakoon, ja minä näin asemiehen ampuvan pääporttia singolla päästäkseen sisään. Hyppäsin ikkunasta ulos, Amin kertoi.

Hyökkäyksen tekijä ei ollut heti tiedossa. Aiemmin samankaltaisia iskuja tehneen äärijärjestö Talebanin edustaja kiisti Twitterissä, että järjestö olisi hyökkäyksen takana. Alueella toimii myös Isisin taistelijoita.

Viikonloppuna Taleban-taistelijat tunkeutuivat hotelliin pääkaupungissa Kabulissa ja surmasivat yli 20 ihmistä, joista suurin osa oli ulkomaalaisia.

Terroristi-iskuja on aiemminkin kohdistettu kansainvälisiin avustusjärjestöihin. Iskut ovat saaneet esimerkiksi kansainvälisen Punaisen Ristin vähentämään selvästi läsnäoloaan väkivaltaisuuksien repimässä maassa.

Jalalabad sijaitsee levottomassa Nangarharin maakunnassa Pakistanin rajan tuntumassa.