Ainakin 29 ihmistä kuoli iskuissa Burkina Fasossa

Ainakin 29 ihmistä kuoli sunnuntaina kahdessa iskussa länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa, kertovat uutistoimisto AFP:n sotilaslähteet.

Ensimmäisessä iskussa tienvarsipommi tappoi ainakin 15 ihmistä, kun se räjäytti ihmisiä ja tavaroita kuljettaneen auton. Valtaosa kuolonuhreista oli kauppiaita.

Toisessa iskussa noin 50 kilometrin päässä ensimmäisestä aseistautuneet hyökkääjät kävivät ruokatarvikkeita kuljettaneiden ajoneuvojen kimppuun ja surmasivat 14 ihmistä. Monet uhreista olivat ajoneuvojen kuljettajia. Jonossa ajaneet autot olivat viemässä ruokaa ihmisille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa levottomuuksien takia.

Molemmat iskut tapahtuivat maan pohjoisosassa, jota jihadistiväkivalta on piinannut viime vuosina. Yli 500 ihmistä on kuollut Burkina Fasossa vuodesta 2015, jolloin jihadistien iskut levisivät maahan naapurimaa Malista.

Aiemmin tässä kuussa 24 ihmistä kuoli jihadistien iskussa armeijan tukikohtaan. Armeija on yrittänyt suitsia jihadistien valtaa maan pohjoisosassa.

Lauantaina Länsi-Afrikan valtionjohtajat keskustelevat alueen turvallisuustilanteesta huippukokouksessa Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Englanti avaa oviaan 50 maasta saapuville matkustajille – muualla Britanniassa eri säännöt

Kun Trump ja Putin keskustelevat, toinen on shakkimestari ja toinen harrastelija – USA:n presidentin iskulauseen pitäisi olla Venäjä ensin

Toimittaja Jamal Khashoggin murhaoikeudenkäynti alkoi Turkissa ilman syytettyjä

Ranskan uudeksi pääministeriksi nousee Jean Castex – hallintoasiantuntija sai ensimmäisen ministerinpestinsä

Hongkongissa nostettiin ensimmäiset syytteet turvallisuuslain rikkomisesta – hongkongilaiset putsaavat kiireisesti sometileiltään Kiinaa arvostelevia kirjoituksia

Yön uutiskooste: Yliopistojen mukaan opiskelijavalinta meni niin hyvin, kuin poikkeusoloissa on mahdollista, Yhdysvalloissa jälleen rikki tartuntaennätyksiä

Yhdysvalloissa todettiin vuorokaudessa yli 53  000 koronavirustartuntaa – edeltävän päivän ennätys meni heti rikki

Seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwellille useita syytteitä alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Prinssi Andrew ei ole suostunut kuultavaksi seksiskandaalista

Seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell on pidätetty Epstein-tutkintaan liittyen

EU:n ja Britannian välillä edelleen merkittäviä erimielisyyksiä tulevasta suhteesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.