Ainakin kaksi kuoli auton ajettua väkijoukkoon Saksan Münsterissä – lisäksi epäilty tappoi itsensä

Saksassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut auton ajettua väkijoukkoon Münsterin kaupungissa maan länsiosassa, kertoi sisäministeriö uutistoimisto DPA:n mukaan. Lisäksi epäilty tekijä surmasi itsensä.

Paikallispoliisi kertoi aiemmin, että loukkaantuneita on noin kolmekymmentä.

Bild-lehden mukaan uhrit istuivat ravintolan edustalla Münsterin vanhassakaupungissa.

Paikallinen Münstersche Zeitung -lehti kertoo, että auto ajoi vanhassakaupungissa istuvien ihmisten päälle. Lehden mukaan ihmiset olivat nauttimassa kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä terassilla, kun kuorma-auto tuli kohti suurella nopeudella.

 

Spiegel-lehden mukaan viranomaiset otaksuvat, että kyseessä olisi "hyökkäys", mutta virallista vahvistusta tälle ei ole. Bild-lehden mukaan ainakin kuudella ihmisellä olisi hengenvaarallisia vammoja.

– Tapahtuma on sen kaltainen, että hyökkäyksen mahdollisuutta ei voi sulkea pois, sanoi turvallisuuslähde uutistoimisto Reutersille.

Eri lähteiden mukaan päälleajossa olisi käytetty kuorma-autoa tai pakettiautoa.

Poliisit ehtivät paikalle nopeasti, sillä he olivat valmistautumassa kurdien järjestämään mielenosoitukseen, kertoo Münstersche Zeitung. 1 500 kurdin mielenosoitus peruttiin.

Poliisi on sulkenut osan Münsterin vanhastakaupungista. Spiegel-lehden mukaan Kiepenkerl-nimisessä ravintolassa on meneillään laaja poliisitutkinta. Sekä turistien että paikallisten suosima ravintola sijaitsee Münsterin historiallisen kaupungin keskellä.

Münsterin kaupunki sijaitsee läntisessä Saksassa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.

Toissa vuoden joulukuussa Berliinin joulutorilla kaksitoista ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui, kun rekka ajettiin väkijoukkoon.

Tuhoisimpia viime aikoina väkijoukkoon ajamalla tehtyjä terrori-iskuja

– Elokuussa 2017 Barcelonassa 13 ihmistä kuoli ja yli sata loukkaantui, kun heidän päälleen ajettiin pakettiautolla Barcelonan suositulla La Rambla -kävelykadulla.

– Kesäkuussa 2017 Lontoossa seitsemän ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun kolme miestä ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden päälle ja puukotti sen jälkeen ihmisiä.

– Huhtikuussa 2017 Tukholmassa viisi ihmistä sai surmansa ja 15 loukkaantui, kun mies ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon kaupungin keskustassa.

– Maaliskuussa 2017 Lontoossa viisi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun mies ajoi auton väkijoukkoon Westminsterin sillalla ja puukotti poliisia parlamenttitalon luona.

– Joulukuussa 2016 Berliinin joulutorilla 12 ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui, kun rekka ajettiin ihmisjoukkoon.

– Heinäkuussa 2016 Nizzassa mies ajoi kuorma-auton väkijoukkoon rantakadulla, jolloin yhteensä 86 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui.

Korjattu uhrien lukumäärä.

Tukholma muisti terrori-iskun uhreja – "Ette ole yksin"