Alastomat naiset myös Egyptin ja Iranin kiusana

Arabikevät toi nakuilevat naiset myös Egyptiin. Kairon amerikkalaisen yliopiston kasvatti Aliaa El Mahdy järkytti kotimaansa uskonoppineita jo reilu vuosi sitten nettiin lataamillaan ”poliittisilla alastonkuvilla”.

El Mahdy on nyttemmin paennut Ruotsiin jouduttuaan ensin vangituksi, sitten kidnapatuksi ja lopulta raiskausyrityksen kohteeksi kotimaassaan. Hänellä on niskoillaan myös useampia tappouhkauksia.

Siitä huolimatta parikymppinen neito julkisti vastikään uusia kuvia, jossa hän esiintyy Egyptin Tukholman-lähetystön edustalla pelkkä Koraani suojanaan. Tempaus oli naisen itsensä mukaan vastaus Egyptin uudelle islamistiselle perustuslaille.

Vastaavat tempaukset ovat levinneet myös Ruotsin iranilaispakolaisten keskuuteen. He kävivät noin kuukausi sitten kertomassa oman alastoman totuutensa Tukholmassa Iranin lähetystön edustalla. Iranin kommunistista puoluetta edustaneet naiset protestoivat kotimaansa uskonnollisia lakeja vastaan.

Myös ukrainalaisella Femen-järjestöllä, joka vaikuttaa jo lähes joka mantereella, on feminismissään hyvin vahvasti uskonnonvastainen painotus. Femenin naiset ovat nöyryyttäneet niin Vatikaania kuin ortodoksista kirkkoakin.

Järjestön ehkä röyhkein temppu oli viime kesänä, kun eräs alaston Femen-aktivisti sahasi moottorisahalla kumoon jykevän, noin kymmenmetrisen puuristin, joka oli pystytetty Kiovan keskustaan oranssin vallankumouksen yhteydessä kommunismin uhrien muistoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tunisialainen aktivisti pelkää nyt henkensä puolesta