Ampuja avasi tulen yliopistossa Seattlessa - yksi kuoli

Yhdysvalloissa Seattle Pacific -yliopiston kampuksen ampujan uhreista yksi on kuollut, kertovat sairaalalähteet. Ampumisessa haavoittui kolme muuta ihmistä, joista yksi hengenvaarallisesti.

Uutiskanava CNN:n mukaan koulun vahtimestarina toiminut opiskelija sai ampujalta aseen pois. Mies oli ehtinyt ampua neljää ihmistä.

- Asemies oli lataamassa asettaan kun vahtimestarina toiminut opiskelija käytti pippurisumutetta ja sai miehen maahan. Sen jälkeen joukko muita opiskelijoita auttoi nujertamaan ampujan, kertoi Seattlen poliisi CNN:lle.

Uutistoimisto AP:n mukaan ampumisen kuolonuhri on 20-vuotias mies. Vakavasti loukkaantunut on 20-vuotias nainen. Ampumisessa loukkaantuivat lievemmin myös 22- ja 24-vuotiaat miehet.

Poliisi on ottanut kiinni ampujan ja myös toisen henkilön. Poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut mediatietoja, joiden mukaan heitä molempia epäiltäisiin ampumisesta.

Vain kaksi viikkoa sitten Kalifornian Santa Barbarassa kuusi ihmistä kuoli, kun 22-vuotias mielenterveysongelmainen mies puukotti ja ampui yliopistokampuksella. Joulukuussa 2012 Connecticutissa parikymppinen mies ampui 20 lasta ja 7 aikuista sekä tappoi itsensä ala-asteen koulussa, jossa oli myös lasten päiväkoti.

Virginia Tech -yliopistossa ampuja tappoi 32 ihmistä vuonna 2007. Columbinen lukion ampumisessa sai surmansa 13 ihmistä vuonna 1999.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.