Asap Rockyn asianajajan ampumiseen liitetty nainen pääsi vapaalle jalalle Ruotsissa

Ruotsissa käräjäoikeus on hylännyt vangitsemisvaatimuksen liittyen amerikkalaisräppäri Asap Rockyn asianajajan ampumiseen viime viikolla.

Naista vaadittiin vangittavaksi epäiltynä yllytyksestä murhan yritykseen. Tukholmalainen käräjäoikeus päätti kuitenkin päästää naisen vapaaksi.

Asianajaja Henrik Olsson Liljaa ammuttiin Kungsholmenilla Tukholman keskustassa perjantaiaamuna. Lilja haavoittui, mutta hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa.

Lilja nousi uutisiin ympäri maailman kesällä, kun hän edusti Tukholmassa pidätettyä amerikkalaisräppäri Asap Rockya. Räppäri tuomittiin elokuussa Tukholman käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Poliisi ei ole vielä kommentoinut ampumisen taustoja, mutta vaikuttaa siltä, ettei se liity ainakaan Asap Rockyn juttuun. Ruotsalaismedian mukaan epäilty nainen on myös tunnettu asianajaja, jolla on ollut pitkään kiistoja uhrin kanssa.

Sanomalehti Aftonbladetin mukaan nainen oli yrittänyt palkata jonkun ampumaan Liljan jo vuonna 2015. Sillä kertaa suunnitelma kuitenkin epäonnistui, koska "palkkamurhaaja" meni poliisin puheille. Asiasta aloitettiin tutkinta, mutta se jouduttiin lopettamaan näytön puutteen takia.

Poliisi etsii edelleen varsinaista ampujaa. Sanomalehti Expressenin mukaan nainen on kuulusteluissa ollut yhteistyöhaluton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.