Australialaisopiskelija kiistää syytökset vakoilusta Pohjois-Koreassa – "En ehkä enää koskaan kävele Pjongjangin kaduilla"

Pohjois-Koreasta karkotettu australialaisopiskelija kiisti tiistaina syytteet vakoilusta. Viikonloppuna Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA kertoi, että australialaisopiskelija Alek Sigley pidätettiin vakoilemisen takia. Ennen KCNA:n ilmoitusta Sigley oli jo vapautettu, ja hän oli matkustanut pois Pohjois-Koreasta.

–  Syytökset, että olisin vakooja, ovat (varsin itsestään selvästi) perättömiä, Sigley tviittasi.

Hän kertoi voivansa hyvin fyysisesti ja henkisesti. Sigley katosi pari viikkoa sitten, mikä herätti epäilyjä hänen pidätyksestään.

29-vuotias Sigley opiskeli Pjongjangissa korealaista kirjallisuutta ja pyöritti turistikierroksia järjestävää yritystä. Sujuvasti koreaa puhuva Sigley oli yksi harvoista Pjongjangissa asuvista länsimaalaisista.

–  En ehkä enää koskaan kävele Pjongjangin kaduilla. Kaupungilla on erityinen paikka sydämessäni, Sigley jatkoi.

Sigley on kirjoittanut blogia ja useita artikkeleita arjesta Pohjois-Koreassa, muttei ole maininnut kiistanalaisia poliittisia teemoja. Sigleyn väitetään jakaneen tietoja muun muassa Pohjois-Koreaan keskittyvälle asiantuntijajulkaisulle NK Newsille.

Myös NK Newsin päällikkö Chad O'Carroll kertoo lausunnossaan, etteivät Sigleyn sivustolle kirjoittamat tekstit liity Pohjois-Korean politiikkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.