Australiassa alkoi taas vessapaperin hamstraus – pääministeri: Naurettavaa

Australiassa supermarketit ovat asettaneet vessapaperille ostorajoituksia, kun maassa on alkanut hamstraus uudelleen. Hamstrauksen takana ovat tiedot, joiden mukaan maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Melbournessa on havaittu kasvua koronavirustartunnoissa.

Australian pääministeri Scott Morrison kehotti kansalaisia lopettamaan hamstrauksen heti alkuunsa.

–  Lopettakaa, se on naurettavaa, Morrison sanoi.

Ensimmäisen kerran vessapaperin hamstraus alkoi Australiassa maaliskuussa, kun koronaviruspandemia alkoi levitä.

Viranomaiset raportoivat perjantaina, että Melbournessa oli 30 uutta tartuntaa. Melbournessa ja sen lähialueilla Victorian osavaltiossa on vahvistettu kaksinumeroisia määriä uusia koronavirustartuntoja kymmenenä peräkkäisenä päivänä. Sen sijaan muualla maassa uusia tartuntoja ei ole viime viikkoina havaittu lainkaan tai sitten on vahvistettu yksittäisiä tartuntoja.

Laajamittaista testausta Victoriassa

Victorian osavaltion terveysviranomaiset ovat aloittaneet laajamittaiset koronavirustestit Melbournen esikaupunkialueilla, joista suurin osa viimeaikaisista tartunnoista on löytynyt. Lisäksi Australian armeija on lähettänyt noin 200 sotilasta avustamaan testaamisessa tulevan viikonlopun aikana. Vaikka uudet tartuntaluvut ovat olleet matalia, on Australiassa herännyt huoli koronaviruksen toisen aallon saapumisesta maahan.

Yli 25 miljoonan asukkaan Australiassa on vahvistettu lähes 7 600 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on 104. Tilastosivusto Worldometersin mukaan Australiassa on miljoonaa asukasta kohti kuollut neljä ihmistä liittyen koronavirukseen. Suomessa vastaava luku on 59.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Yli sadan päivän kuiva kausi päättyi Englannin pubeissa, myös elokuvateatterit ja kampaamot saivat avata ovensa

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.