Auton kyydissä ollut 1-vuotias ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa – "Meidän kaikkien tulisi olla raivoissamme"

Yhdysvalloissa 1-vuotias poika kuoli ja tämän äiti haavoittui paikallista aikaa lauantaina tapahtuneessa ampumisessa Chicagossa. 22-vuotias nainen oli iltapäivällä kahden aikaan ajamassa kotiinsa lapsen kanssa, kun autolla liikkunut hyökkääjä ajoi naisen auton viereen ja ampui noin seitsemän tai kahdeksan laukausta, kertoo Chicago Sun-Times. Laukauksista yksi osui autossa ollutta pikkulasta rintaan ja yksi raapaisi äidin päätä.

–  Tätä tapahtuu aivan liian usein, Chicagon poliisipäällikkö Fred Waller kommentoi.

–  Milloin tämä oikein loppuu? Milloin me oikein sanomme, että nyt riittää?

Vastaavanlainen ampuminen tapahtui kaupungissa vain viikkoa aiemmin lauantaina, jolloin ampumisessa kuoli autossa isänsä kanssa matkannut 3-vuotias poika.

–  Otamme kiinni sen, joka ampui kolmevuotiaan. Otamme kiinni sen, joka ampui tämän lapsen, Waller totesi.

Chicagon pormestari Lori Lightfoot sekä poliisijohtaja David Brown vetosivat lauantaina, että kaupungin asukkaat kertoisivat, mikäli heillä on mitään lauantain ampumiseen liittyviä tietoja.

–  Meidän kaikkien tulisi olla raivoissamme siitä väkivallasta, jota näemme kaupungissamme. Tämä vauva ja kaikki asukkaamme ansaitsevat parempaa, Brown kommentoi.

Aiemmin ammutun pojan perhe on pyytänyt ampujaa antautumaan

Kummassakaan Chicagon ampumatapauksessa ei ole toistaiseksi tehty pidätyksiä. Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa.

Aiemmassa ampumisessa kuolleen kolmevuotiaan pojan perhe on luvannut 13  000 dollarin palkkion tiedoista poikansa ampujan kiinnisaamiseksi. Perhe on vedonnut myös ampujaan itseensä.

–  Sinä, joka ammuit minun lapsenlapseni, ota sydämesi takaisin käyttöön ja antaudu. Mene poliisin luokse ja ilmoita, minä ammuin sen pienen pojan, olen tullut antautumaan. Ole kiltti ja tee se tämän pienen pojan takia, pojan isoäiti vetosi Sun-Times lehdessä viime keskiviikkona.

Paikallinen pastori Ira Acree kohdisti pyyntönsä sen sijaan alueen asukkaille.

– Jos kukaan tietää – ja me uskomme, että joku tietää – missä tämä ampuja on, niin puhukaa nyt, olkaa kilttejä ja puhukaa. Jos murratte hiljaisuuden, voimme lopettaa tämän väkivallan.

Lähteenä myös AFP

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Pubit ja ravintolat ovat saaneet avata ovensa Englannissa yli sadan päivän jälkeen

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.