BBC: Amsterdam ei kielläkään kannabista turisteilta

Suunnitelma kieltää kannabiksen myyminen ulkomaalaisille on kaatumassa Amsterdamissa. Kaupungin pormestari Eberhard van der Laan on ilmoittanut, ettei hän aio tukea kannabiksen kieltämistä Amsterdamissa vierailevilta turisteilta.

Amsterdamiin matkustaa vuosittain 1,5 miljoonaa turistia juuri kannabiksen perässä. Huumausaineen myynti on Hollannissa laillista niin sanotuissa kannabiskahviloissa.

- Nämä turistit eivät tule sanomaan, hyvä on, ei enää kannabista, vaan parveilevat jatkossa kaupungilla etsimässä huumeita, pormestari van der Laan sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Van der Laan uskoo, että kielto johtaisi rikollisuuden lisääntymiseen ja väärennettyjen tai huonolaatuisten huumeiden lisääntymiseen katukaupassa.

Kannabiksen myyntiä ulkomaalaisille rajaava uusi huumelaki on aiheuttanut Hollannissa kiivasta keskustelua. Maan edellisen hallituksen valmisteleman kiellon oli määrä astua voimaan Amsterdamissa vuoden loppuun mennessä. Uusi hallitus on ilmoittanut, että paikallishallitukset saavat itse päättää, ottavatko ne käyttöön kannabiskiellon ulkomaalaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.