Belgialaisministeri: Hollanti löysi munista myrkkyjä jo marraskuussa

Maatalousministeri Denis Ducarmen mukaan asia käy ilmi hollantilaisesta asiakirjasta, jonka Belgian viranomaiset ovat saaneet myrkkyskandaalin selvittelyn yhteydessä.

Hollannissa tehtiin ensimmäiset havainnot kananmunien sisältämästä mahdollisesti haitallisesta hyönteismyrkystä jo marraskuussa, sanoo Belgian maatalousministeri Denis Ducarme.

Hänen mukaansa asia käy ilmi hollantilaisesta asiakirjasta, jonka Belgian viranomaiset ovat saaneet myrkkyskandaalin selvittelyn yhteydessä. Belgian viranomaiset eivät ministerin mukaan saaneet Hollannista minkäänlaista virallista tietoa asiasta.

Myrkkymunaskandaali paljastui tämän kuun alussa. Tuolloin tuli julki, että hollantilaisista munista on löytynyt korkeita hyönteismyrkkypitoisuuksia. Hollanti on tilapäisesti sulkenut lähes 140 siipikarjatilaa skandaalin vuoksi ja miljoonia munia on vedetty myynnistä Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Dokumentit osoittavat kuningatar Elisabetin tienneen, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.