Boris Johnsonilta vaaditaan anteeksipyyntöä musliminaisia loukanneesta kommentista

Britannian pääministeri Theresa May on ilmoittanut tukevansa vaatimuksia, joiden mukaan hänen hallituksensa entisen ulkoministerin Boris Johnsonin pitäisi pyytää anteeksi musliminaisista antamaansa kommenttia.

May sanoi, että Johnsonin kommentit ovat selvästi loukanneet ja tuki konservatiivipuolueensa puheenjohtaja Brandon Lewisia, joka on vaatinut Johnsonilta anteeksipyyntöä.

–  Uskon, että meidän on oltava hyvin tarkkoja siinä, mitä termejä ja millaista kieltä käytämme. Ja jotkin Boriksen käyttämistä sanoista, joilla hän kuvailee ihmisten ulkonäköä, ovat ilmiselvästi loukanneet, May sanoi.

–  Uskommeko siihen, että ihmisillä on oikeus harjoittaa uskontoaan ja liittyen naisiin, burkaan sekä niqabiin, että heillä on oikeus päättää, miten pukeutuvat? May sanoi.

Maanantaina Daily Telegraphissa julkaistussa kolumnissaan Johnson sanoi, että hän vastustaa kasvot peittävien huivien kieltoa, mutta että "on naurettavaa, että ihmiset päättävät kulkea ympäriinsä näyttäen postilaatikoilta". Johnson myös vertasi heitä pankkiryöstäjiin. Johnsonin kommentit ovat nostaneet kritiikkiä useilta brittipoliitikoilta ja muslimien etujärjestöiltä.

Johnsonia lähellä olevan lähteen mukaan tämä kieltäytyy pyytämästä anteeksi. Lähteen mukaan Johnsonin näkemyksiä vastaan hyökkääminen on naurettavaa.

–  Meitä ei pidä johdattaa ansaan lopettaa vaikeista asioista keskusteleminen, lähde sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ukrainassa mellakoitiin koronavirusevakkoja vastaan

Trumpin entinen neuvonantaja Roger Stone sai yli kolmen vuoden tuomion – Trump vihjailee luottomiehensä voivan vapautua

Etelä-Korea ilmoitti ensimmäisestä koronavirukseen kuolleesta – yli puolet maan tartunnan saaneista kuuluu tuomionpäivään uskovaan kulttiin

YK: 170  000 taisteluja paennutta ihmistä elää taivasalla Luoteis-Syyriassa – paenneita yhteensä liki miljoona

Ruotsalainen säätiö perusti palkinnon – kaksi miljoonaa dollaria kestäville ruokaratkaisuille joka vuosi

Etelä-Sudanin sisällissodan osapuolet yrittävät jälleen muodostaa yhteishallinnon – sanooko kolmas kerta toden?

Uutta tietoa Saksan iskusta: epäilty löytyi lehtitietojen mukaan kuolleena äitinsä kanssa – äärioikeistoon erikoistunut JY:n tutkija perehtyi epäillyn julkaisemaan materiaaliin

Uutta tietoa Saksan iskusta: epäilty löytyi lehtitietojen mukaan kuolleena äitinsä kanssa – Jyväskylän yliopiston tutkija perehtyi epäillyn julkaisemaan materiaaliin

Saksan ampumisesta epäilty on löydetty kuolleena

Ensi kertaa vaaliväittelyyn osallistunut Michael Bloomberg sai vastaehdokkailtaan täyslaidallisen – voiko Trumpin voittaa "toinen ylimielinen miljardööri"?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.