Brasiliassa ennätysmäärä uusia koronatartuntoja, yli 26 400 vahvistettua tartuntaa vuorokaudessa

Brasiliassa kirjattiin torstaina enemmän uusia koronavirustartuntoja kuin kertaakaan pandemian aikana. Maassa vahvistettiin terveysministeriön mukaan vuorokauden aikana yli 26  400 uutta tartuntaa.

Brasiliassa on nyt yhteensä yli 438  000 vahvistettua tartuntaa, mikä on toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin torstaina yli 1  100. Niitä on yhteensä nyt yli 26  700, mikä on kuudenneksi eniten maailmassa.

Todellisuudessa tartuntoja on Brasiliassa paljon enemmän, sillä testaaminen maassa on pahasti puutteellista useimpiin muihin suuriin maihin verrattuna.

Intia ohitti Kiinan viruskuolemien määrässä

Intian ohitti perjantaina naapurimaansa Kiinan koronaviruskuolemien määrässä. Intiassa raportoitiin perjantaina 175 uutta koronvirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä nosti kokonaismäärän yli 4  700:n.

Kiinassa ei raportoitu perjantaina yhtään uutta koronakuolemaa tai -tartuntaa, joten kuolonuhrien kokonaismäärä pysyi runsaassa 4  600:ssa.

Väkilukuun suhteutettuna Intiassa on nyt kuollut kolme ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Kiinassa luku on sama. Suomessa luku on 56.

Vaikka uusien tartuntojen määrä on kasvanut, Intia on aloittanut koronarajoitusten purkamisen. Maan sisäministeri Amit Shahin oli määrä perjantaina keskustella rajoitusten jatkopurusta, jotta maan pahasti yskivä talous saataisiin nousemaan jaloilleen.

Koronaviruksen aikaansaama talouslama on tehnyt pahaa jälkeä varsinkin maan köyhien joukossa.

Venäjällä yli 8 500 uutta koronatartuntaa, koronavainajia pitkälti yli 200

Venäjällä on raportoitu yli 8  500 uutta koronavirustartuntaa kuluneen vuorokauden aikana, kertoo Moscow Times. Koronavirukseen liittyviä uusi kuolemantapauksia tuli puolestaan tietoon 232, kertoo tilastosivusto Worldometer.

Venäjällä on nyt kuollut koronaviruksen seurauksena yhteensä 4  374 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 30 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaa luku oli eilen 56.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ukraina epäileväinen Iranin arvioista: liian aikaista sanoa, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen vuoksi

Vankilassa istuvaa oppositioehdokasta ei päästetä ehdolle Valko-Venäjän presidentinvaaleihin  –  toinen oppositioehdokas hylättiin puuttuvien allekirjoitusten takia

Varoitus Britanniassa – koronan toinen aalto voi vaatia 120  000 henkeä

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Macron ajaa maskipakkoa julkisissa tiloissa – Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.