Britannia taistelee pentutehtailua vastaan: kieltää pentujen myynnin eläinkaupoissa

Britannia kieltää koiran- ja kissanpentujen myynnin eläinkaupoissa. Hallitus on ilmoittanut lain tulevan voimaan ensi vuonna, ja sille on laaja tuki kansan keskuudessa.

Laki tarkoittaa, että alle puolivuotiaan koiran tai kissan haluavan on asioitava suoraan kasvattajan tai eläinsuojien kanssa. Taustalla on maan pyrkimys taistella eläinten hyväksikäyttöä vastaan.

Sääntö tunnetaan nimellä Lucyn laki. Lucy-niminen cavalier kingcharlesinspanieli pelastettiin pentutehtaalta Walesista vuonna 2013. Se oli viettänyt suurimman osan elämästään häkissä eikä pystynyt enää lisääntymään, koska sen lonkat olivat yhdistyneet liikkumattomuuden seurauksena.

Lucyn pelastanut Lisa Garner aloitti kampanjan sosiaalisessa mediassa lisätäkseen tietoisuutta pentutehtailusta. Koira kuoli vuonna 2016.

"Oikeanlainen alku elämälle"

Hallitus uskoo, että kielto estää pentutehtailijoita viemästä epäeettisissä oloissa kasvatettuja pentuja myyntiin eläinkauppoihin. Myöskään kaupat eivät saa asioida muiden kuin eläinsuojien tai eläinten varsinaisten kasvattajien kanssa.

Ympäristöstä, elintarvikkeista ja maaseutuasioista vastaava Defra ei ole julkistanut arviota siitä, millaisia vaikutuksia lainsäädännöllä on myyntiin. Lontoolaisen Battersea Dogs & Cats Home -eläinsuojelujärjestön johtaja Claire Horton on sanonut sääntöjen varmistavan, että kansan rakastamat lemmikit saavat elämälleen oikeanlaisen alun.

Britannian hallitus on viime kuukausina tehnyt eläinsuojelu-uudistuksia, joista aktivistit toivovat muiden Euroopan maiden ottavan mallia. Lokakuussa voimaan tullut laki kielsi eläinkauppoja myymästä alle kahdeksan viikon ikäisiä koiran- ja kissanpentuja. Suunnitteilla on laki, joka vaatii voittoa tavoittelemattomilta eläinpelastus- ja suojelujärjestöiltä virallisen toimintaluvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.