Britannia viemässä kansalaisuuden Isisin riveihin kouluikäisenä karanneelta nuorelta naiselta, perhe haraa vastaan

Britanniassa jatkuu kiistely kotiinpaluuta haikailevan Isis-morsiamen kohtalosta.

Britannian viranomaiset eivät halua Shamima Begumia takaisin Britanniaan vaan aikovat viedä häneltä Britannian kansalaisuuden, kertoo Begumin perheen asianajaja. Asianajajan mukaan perhe harkitsee nyt kaikkia mahdollisia oikeudellisia keinoja viranomaisten päätöksen kumoamiseksi.

Britannian sisäministeriön päätös kansalaisuuden riistämisestä perustuu tiettävästi siihen, että Begumilla arvellaan olevan mahdollisuus Bangladeshin kansalaisuuteen, koska hänen äidillään on tiettävästi se.

Britannian sisäministeriö ei kommentoi yksittäisiä ihmisiä koskevia päätöksiään. Se on kuitenkin BBC:n mukaan ilmoittanut, että päätökset kansalaisuuden poistamisesta perustuvat kaikkiin mahdollisiin todisteisiin eikä niitä tehdä kevein perustein.

–  Sisäministeri on viime päivinä selkeästi todennut, että panee etusijalle Britannian ja siellä asuvien ihmisten turvallisuuden, ministeriön edustaja sanoi.

Begum oli 15-vuotias koulutyttö, kun hän vuonna 2015 karkasi kahden ystävättärensä kanssa Syyriaan ja liittyi äärijärjestö Isisiin. Hänet löydettiin viime viikolla Syyriasta sijaitsevalta pakolaisleiriltä, minne hän oli ilmeisesti paennut Isisin vallan ollessa lopullisesti sortumassa Syyriassa. Viikonvaihteessa Begum synnytti leirillä lapsen.

Hän haluaisi palata lapsen kanssa Britanniaan.

–  Pelkään, että hän voi jopa kuolla tällä leirillä, Begum kertoi Sky Newsille.

Begum sanoi, ettei paetessaan tiennyt, mihin ryhtyi. Ongelmana kuitenkin on, että Begumin Isisiä koskevat lausunnot vaikuttavat ristiriitaisilta eikä varmuutta ole, onko hän aidosti pahoillaan sen teoista..

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .