Britannian opetusministeri eroaa – tarjottu uusi pesti ei kelvannut

Greening mieluummin erosi kuin otti vastaan hänelle tarjottua työ- ja eläkeministerin pestiä.

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn yritys jakaa uudelleen hallituksensa ministerisalkkuja koki kolauksen entisen opetusministerin kieltäydyttyä vaihtamasta salkkuaan.

Britannian opetusministeri Justine Greening ilmoitti eroavansa hallituksesta. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Bloomberg.

Greening mieluummin erosi kuin otti vastaan hänelle tarjottua työ- ja eläkeministerin pestiä. Greeningin opetusministerinä korvaa Damian Hind ja työ- ja eläkesalkun vastaanottaa Esther McVey.

Greening ei ole ainoa ministeri, joka ei ole taipunut noudattamaan pääministeri Mayn näkemystä hallituksen uudesta ilmeestä. Aiemmin May joutui napit vastakkain terveysministerinsä Jeremy Huntin kanssa. Mediatietojen mukaan viisi vuotta terveysministerin salkkua kantanut Hunt kieltäytyi ottamasta vastaan uutta pestiä ja ajautui jopa riitaan pääministerin kanssa. Lopulta Hunt sai pitää nykyisen salkkunsa.

May järjestelee hallitustaan uusiksi pönkittääkseen asemaansa poliittisesti vaikean vuoden jäljiltä.

Britannian keskeiset ministerit saivat maanantaina odotetusti jatkaa tehtävissään. Brexitistä vastaava ministeri David Davis, ulkoministeri Boris Johnson, valtiovarainministeri Philip Hammond ja sisäministeri Amber Rudd pitävät salkkunsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.