Britanniassa rekan kontista löytyneet 39 kuollutta olivat kiinalaisia – kyseessä Britannian suurin murhatutkimus vuosiin

Britannian Essexissä rekan kontista löytyneet 39 kuollutta olivat Kiinan kansalaisia, kertoi Britannian poliisi torstaina.

Kiinan suurlähetystö Britanniassa kertoi, että sen henkilökunta oli torstaina matkalla Essexiin vahvistaakseen uhrien kansalaisuuden.

Kuolleista 31 on miehiä ja 8 naisia, kertoo Essexin poliisi. Uhreista yksi on mahdollisesti teini-ikäinen ja muut aikuisia. Poliisin mukaan kyseessä on Britannian suurin murhatutkimus yli vuosikymmeneen.

Ruumiit löydettiin torstaina rekan kylmäkuljetuskontista Essexissä Lontoon lähellä. Brittimedioiden mukaan on mahdollista, että uhrit paleltuivat kuoliaaksi.

BBC kertoi, että poliisi on jatkanut rekan kuljettajan kuulusteluja ja että Pohjois-Irlannissa on tehty ratsia kahteen taloon.

25-vuotias pohjoisirlantilainen kuljettaja on pidätettynä murhista epäiltynä. Brittilehti Telegraphin mukaan poliisi tutkisi epäiltyä irlantilaista ihmissalakuljettajaliigaa ruumislöytöön liittyen.

Yhä useammat kiinalaiset pyrkivät Eurooppaan

Teollisuusalueelta löytynyt rekan kontti oli tullut Britanniaan Belgiasta. Poliisi uskoo, että rekan nuppi oli puolestaan lähtöisin Pohjois-Irlannista. Sen rekisterikilvet oli hankittu ilmeisesti Bulgariasta Irlannin kansalaisen toimesta.

Belgialaisten viranomaisten mukaan rekan kontti oli saapunut tiistaina iltapäivällä Belgian Zeebruggen satamakaupunkiin, josta se lähti samana päivänä eteenpäin, kertoo Guardian-lehti.

Kontti saapui varhain keskiviikkoyönä Britannian Essexiin Purfleetin kaupunkiin. Ruumiit löytyivät kontista läheiseltä Watergladen teollisuusalueelta Graysin kaupungista. Essexin poliisin mukaan ambulanssihenkilöstö hälytti poliisin paikalle.

Tapaus on herättänyt Britanniassa paljon keskustelua ihmissalakuljetuksesta ja sen uhreista. Muun muassa pääministeri Boris Johnson on kuvaillut tapausta "käsittämättömäksi tragediaksi".

Essexin kuolemat muistuttivat myös vuonna 2000 kohauttaneesta tapauksesta, jossa Doverin satamassa löydettiin 58 kiinalaisen ruumiit hollantilaisesta rekasta. Kaksi ihmistä oli vielä elossa rekan sisällä.

Kiinalaisten maahanmuuttoa tutkivan Hua Pon mukaan kiinalaisten työntekijöiden yritykset päästä Eurooppaan ovat viime vuosina kiihtyneet, koska työttömyys Kiinassa on lisääntynyt.

– Kiinan politiikka on muuttunut yhä konservatiivisemmaksi ja suljetummaksi. Lisäksi yksityisyrittäjien selviytyminen on käymässä vaikeammaksi ja vaikeammaksi, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Britanniassa löydettiin 39 ruumista rekan kontista – rekka saapui maahan Belgiasta

Uusimmat

Ulkomaat

Meksiko myönsi turvapaikan "vaarassa olevalle" Bolivian Moralesille, myös oppositiojohtaja pelkää turvallisuutensa puolesta

Brexit-puolue lupasi olla haastamatta konservatiiveja vaaleissa, voitto Boris Johnsonille

Valkoiset kypärät -järjestön perustajiin kuulunut ex-brittiupseeri löytyi kuolleena Istanbulista

Upin Aaltola: Kongressin julkisista Trump-kuulemisista luvassa suurta draamaa

EU sopi Turkin vastaisista pakotteista, jotka liittyvät laittomaan poraukseen itäisellä Välimerellä

Tutkija: Bolivia vaarassa lähteä Brasilian äärioikeistolaisen presidentin virtaan

Espanjassa vaalit eivät suoristaneet hallitusmutkia – pääministeri Sanchezin on nyt pakko saada hallitus kasaan tai hänen poliittinen uransa päättyy, arvioi tutkija

Turkki aloitti vierastaistelijoiden palauttamisen EU-maihin – Haavisto: Suomalaistaustaisia Isis-taistelijoita ei ole tiettävästi Turkissa, mutta muualla muutamia

Turkki aloitti vierastaistelijoiden palauttamisen kotimaihinsa – muun muassa Tanskasta, Ranskasta ja Saksasta kotoisin olevien karkottamista valmistellaan

Yön uutiskooste: Harvinainen näky taivaalla tiedossa tänään – Merkurius kulkee Auringon editse

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.