Brittihallitus tähtää brexit-sopuun heinäkuussa – maan uudet mepit eivät pääse pinteestä

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn hallitus pyrkii saamaan EU-erosopimuksen hyväksytyksi heinäkuuhun mennessä. Käytännössä se tarkoittaisi, että maan europarlamentaarikot, jotka valitaan EU-vaaleissa ensi viikolla, aloittavat työnsä Brysselissä muiden maiden meppien kanssa.

Hallitus jatkaa keskustelua pääoppositiopuolue työväenpuolueen kanssa siitä, miten Britannia voisi hyväksyä viime vuonna sovitut brexit-ehdot. Samalla hallitus painotti olevan ensisijaisen tärkeää, että mikä tahansa erosuunnitelma saadaan hyväksytyksi ennen parlamentin kesätaukoa, joka normaalisti alkaa heinäkuun lopussa.

–  Tosiasiallisesti tämä tarkoittaa, että valitut mepit aloittavat työnsä Brysselissä, jos (Britannian) parlamentti ei ole hyväksynyt eropakettia ja eropäätös saanut kuninkaallista hyväksyntää kesäkuun 30. päivään mennessä, hallituksen edustaja sanoi.

Britannian hallitus oli toivonut, että erosopimuksesta päästäisiin yhteisymmärrykseen lähiviikkojen aikana, jotta maan uusien europarlamentaarikkojen ei tarvitsisi lähteä Brysseliin.

Uusi europarlamentti kokoontuu ensimmäistä kertaa 2. heinäkuuta, ja jos Britannia on tuolloin yhä EU:n jäsen, brittimepit ovat paikalla muiden maiden meppien rinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.