Brittipoliitikosta aloitettiin tutkinta: pyysi ministerinä ollessaan avustajaansa ostamaan seksileluja

Konservatiivipoliitikko pyysi avustajaansa ostamaan vibraattoreita ja myöhemmin kommentoi tämän rintoja.

Britanniassa konservatiivipoliitikko Mark Garnierista on aloitettu tutkinta, sillä hän oli pyytänyt avustajaansa hankkimaan seksileluja ja loukkasi tätä seksuaalisilla kommenteilla, uutisoi muun muassa uutiskanava CNN. Garnier toimi tapahtumien aikaan kansainvälisen kaupan ministerinä.

Pääministeri Theresa Mayn kabinetti vahvistaa, että asiasta on aloitettu tutkinta. Siinä selvitetään, käyttäytyikö Garnier ministerille sopivalla tavalla.

Garnierin avustajan Caroline Edmondsonin mukaan ministeri oli pyytänyt häntä ostamaan seksikaupasta kaksi vibraattoria vuonna 2010 ja myöhemmin kommentoi tämän rintoja. Toinen vibraattoreista oli Garnierin vaimolle ja toinen naiselle, joka työskentelee Garnierin toimistossa.

Avustajan syytöksistä uutisoi ensimmäisenä Daily Mail. Garnier myönsi tapahtuneet lehdelle, mutta kieltää seksuaalisen häirinnän. Hänen mukaansa Edmondson otti asian silloin hyvin, ja närkästyi vasta myöhemmin.

Garnierin mukaan rintakommentti oli osa keskustelua britannialaisesta televisio-ohjelmasta, jossa termiä käytetään kuvaamaan viehättävää naista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.