Bush ja Obama ylistivät McCainin tehneen heistä parempia presidenttejä –  Trump meni golf-kentälleen muistotilaisuuden aikana

Yhdysvaltain entiset presidentit Barack Obama ja George W. Bush ylistivät edesmennyttä amerikkalaissenaattoria John McCainia tämän muistotilaisuudessa Washingtonissa. Presidenttien mukaan kilvoittelu ja keskustelu McCainin kanssa teki heistä parempia presidenttejä.

–  Hän teki meistä parempia presidenttejä, samalla tavalla kuin hän teki senaatista paremman ja samalla tavalla kuin hän teki maastamme paremman, Obama ylisti. Obaman mukaan McCain oli patriootti ja taistelija, joka toi Yhdysvaltojen parhaat puolet esille.

Bush, joka voitti McCainin republikaanien tiukassa esivaalissa vuonna 2000, sanoi kaksikon verisen kilpailun muuttuneen myöhemmin ystävyydeksi, joka jatkui McCainin kuolemaan saakka.

–  Näin hän teki myös minusta paremman. Bush sanoi.

McCainin tytär piikitteli Trumpia

Samaan aikaan kun McCainin elämäntyötä muistettiin Washingtonin National Cathedralissa, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapui yhdelle omistamistaan golf-kentistä Virginiassa. McCain oli toivonut, ettei Trump osallistuisi hänen muistotilaisuuteensa. McCain suunnitteli muistotilaisuuden itse.

McCainin tytär Meghan piikitteli Trumpia epäsuorasti kyynelten täyttämässä muistopuheessaan hautajaisten aluksi.

–  John McCainin Yhdysvaltoja ei tarvitse tehdä uudestaan suureksi, koska Yhdysvallat on aina ollut suuri, hän sanoi saaden hautajaisväeltä voimakkaat suosionosoitukset.

Yleisössä olivat myös presidentin tytär Ivanka ja vävy Jared Kushner.

McCain parjasi usein Trumpin käytöstä presidenttinä. Viime vuonna McCain lipesi rivistä, kun republikaanit yrittivät kaataa Obamacarena tunnettua terveydenhuoltouudistusta. Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huippukokousta McCain kutsui traagiseksi virheeksi ja yhdeksi häpeällisimmistä yhdysvaltalaispresidentin esiintymisistä koskaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

John McCainin muistotilaisuus tuo yhteen puolueet, mutta Trumpia ei nähdä paikalla

Valkoinen talo lopetti suruliputuksen poikkeuksellisen aikaisin McCainin kuoleman jälkeen – liput laskettiin kritiikin jälkeen takaisin puolitankoon

Yhdysvalloissa aivosyöpää sairastanut senaattori John McCain on kuollut – sairaus ei estänyt häntä jatkamasta poliittista uraansa