CNN: Nuori amerikkalaisnainen aikoi auttaa Isisiä

Yhdysvalloissa on pidätetty 19-vuotias nainen, jonka epäillään yrittäneen auttaa Syyriassa ja Irakissa taistelevaa ääri-islamilaista Isis-järjestöä. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Amerikkalaisnainen pidätettiin huhtikuussa Coloradossa Denverin lentokentällä. Naista syytetään salaliitosta, jonka tarkoituksena oli tarjota apua terroristeille.

Naisen sanotaan kertoneen liittovaltion poliisille FBI:lle ennen pidätystään, että hän aikoi tavata Isisin jäsenen, johon oli tutustunut internetissä. Tutkijoiden mukaan hän oli menossa Turkkiin odottamaan kosijansa lisäohjeita.

Oikeusasiakirjojen mukaan sairaanhoitajaksi kouluttautunut nainen kertoi, että hänestä tulisi miehen vaimo ja Isisin leirin sairaanhoitaja lähellä Turkin rajaa.

Nainen voi saada jopa 15 vuoden vankilatuomion.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston NSA:n urkinnan avulla tehtiin yli 100 pidätystä ja paljastettiin lukuisia terrorismisuunnitelmia, kertoo viraston toimia tutkinut lautakunta raportissaan.

Yksityisyyden ja kansalaisvapauksien valvontalautakunta kertoo parisataasivuisessa raportissaan uusia yksityiskohtia, joiden mukaan kritisoidun NSA:n ohjelmat auttoivat estämään terrori-iskuja Yhdysvaltoihin ja sen liittolaisiin.

Raportin mukaan noin 15 tapausta liittyi Yhdysvaltoihin ja noin 40 tapausta muihin valtioihin.

Lautakunta tutki Prism-vakoiluohjelmaa, joka kerää tietoja suurilta nettiyrityksiltä ja muista lähteistä. Kansalaisvapausaktivistien mukaan lautakunta ei ottanut huomioon muita NSA:n urkintakeinoja, joista tietovuotaja Edward Snowden on kertonut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.