CNN: Toinen San Bernardinon ampujista vannoi uskollisuutta Isisille

San Bernardinon joukkoampumisen naispuolinen ampuja päivitti Facebookiin ampumisen aikana ja vannoi uskollisuutta äärijärjestö Isisin johtajille, kertovat amerikkalaiset tiedotusvälineet.

Uutiskanava CNN kertoi, että Tashfeen Malik käytti Facebookia erinimiseltä tililtä. Tapausta tutkivat viranomaiset eivät kertoneet, miten on selvitetty, että tili kuului Malikille.

Viranomaiset uskovat, että pariskunta radikalisoitui itse eikä saanut keneltäkään käskyä iskun tekemiseen. Sekä Malik että hänen miehensä Syed Farook kuolivat laukaustenvaihdossa poliisin kanssa. Pariskunta tuhosi tietokoneiden kovalevyjä ja muuta elektroniikkaa ennen iskuaan.

Tutkijat selvittävät myös tietoja, joiden mukaan Farook olisi ennen iskua riidellyt työtoverinsa kanssa. Työtoveri oli tuominnut islamin vaarallisena uskontona, kertoi viranomaislähde.

San Bernardinon ampumisessa kuoli 14 ihmistä, joista nuorin oli 26-vuotias ja vanhin 60-vuotias. Iskussa haavoittui 21 ihmistä. Kyseessä oli pahin joukkoampuminen Yhdysvalloissa kolmeen vuoteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.