Clinton ja Jeltsin tapasivat Mäntyniemessä, Bush ja Gorbatshov Presidentinlinnassa – Naantalin Kultaranta on tuttu Putinille

Suomi on suurvaltojen johtajille tuttu tapaamispaikka. Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tulevan tapaamisen lisäksi, maassa on jo aiemmin vuosien varrella vieraillut muitakin:

– Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi toi Yhdysvaltain presidentin Gerald Fordin ja Neuvostoliiton johtajan Leonid Brezhnevin Helsinkiin vuonna 1975. Fordin tarkoituksena oli parantaa suhteita Neuvostoliittoon. Etyk-kokous järjestettiin Finlandia-talossa, mutta keskusteluita käytiin myös Presidentinlinnassa ja suurlähetystöissä.

– Presidentti George H.W. Bush tapasi Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatshovin Presidentinlinnassa vuonna 1990.

– Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin ja hänen yhdysvaltalainen virkaveljensä Bill Clinton neuvottelivat Mäntyniemessä vuonna 1997.

– Korkean tason tapaamisia on järjestetty myös Königstedtin kartanossa. Esimerkiksi Yhdysvaltain ja Venäjän asevoimien komentajat tapasivat valtioneuvoston edustuskartanossa kesäkuun alussa. Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaamispaikaksi sitä on arvioitu liian pieneksi.

– Myös Naantalin Kultarannassa on käyty huipputason neuvotteluita. Presidentti Sauli Niinistö tapasi Putinin Kultarannassa toissa vuoden heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.