De Telegraaf: Ampujan perheellä ääri-islamistitausta

Utrechtin maanantaiseen raitiovaunuiskuun liittyvä uutisointi sai farssin piirteitä, kun murhan motiivista välitettiin toistuvasti virheellistä tietoa.

37-vuotiaan ammuskelua selitettiin sitkeästi ”perhesyillä”, naisystävän tai tädin surmaamisesta liikkeelle lähteneenä epätoivoisena tekona. Myöhemmin poliisi kuitenkin myönsi, että ampujan ja tämän uhrien välille ei ole löydetty mitään yhdistävää linkkiä.

Poliisin mukaan surmaajan autosta on sen sijaan löytynyt viesti, joka viittaa terroritekoon.

Hollannin valtalehden De Telegraafin tietojen mukaan 37-vuotiaalla ja tämän perheellä oli myös vahvat kytkyt saksalais-turkkilaiseen Kalifaatstaat-jihadistijärjestöön.

37-vuotiaan kaksi vanhempaa veljeä ovat perheen naapuruston mukaan tiukan uskonnollisia ja vanhin veli on ollut väitetysti Tshetsheniassa joko taistelu- tai koulutustehtävissä.

Myös alkuperäiset "perhesyyteoriat" lähtivät liikkeelle naapurustosta. Eräs naapuri väitti Bildille, että yksi uhreista oli ollut ampujan täti, joka ei ollut suostunut antamaan rahaa.

Väärän tiedon jakaminen saattoi johtua pelosta. Kanaleneilandin naapurusto ei varmaankaan halunnut, että uskontoa sotketaan mitenkään veritekoon. Siksi ampujan huume- ja rikostaustaa tuotiin korostetusti esille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .