Egypti puuttuu kovin ottein seksuaaliseen häirintään

Egyptissä astui kesäkuun alussa voimaan seksuaalisen häirinnän kriminalisoiva laki. Lain myötä seksuaalinen häirintä määritellään Egyptissä ensimmäisen kerran rikolliseksi.

Häirintä on Egyptissä yleinen ongelma. Nyt laki määrittelee seksuaaliseksi häirinnäksi myös sosiaalisessa mediassa, puhelimen tai tekstiviestien kautta tapahtuvan häirinnän.

Seksuaalisesta häirinnästä on ehditty langettaa jo useita tuomioita. Rangaistus voi olla puolestaan vuodesta viiteen vuoteen vankeutta tai 3 000-50 000 Egyptin punnan eli noin 300-5 000 euron sakko.

- Laki sekä jo määrätyt tuomiot ja sakkorangaistukset ovat edistysaskel ja hyvä alku naisten oikeuksien ja yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi, sanoo Egyptin kansallisen naisneuvoston johtaja Mervat Tallawi.

Naisneuvosto ja lukuisat kansalaisjärjestöt ovat pitkään kampanjoineet murtaakseen seksuaaliseen häirintään liittyvän tabun. Ilmiöstä on sen yleisyydestä huolimatta puhuttu julkisuudessa vähän ja kulttuuristen periaatteiden mukaisesti naista syyllistäen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.