Egyptiläisperhe kantaa ristiä Roomassa Via Crucisissa

Turvallisuustoimet pääsiäiskulkueen aikana ovat tiukat.

Roomassa egyptiläinen perhe kantaa ristiä perinteisessä pääsiäiskulkueessa Via Crucisissa myöhään tänä iltana. Colosseumille päättyvään saattueeseen osallistuu myös paavi Franciscus.

Kulkueen varrella on 14 pysähdyspaikkaa, joiden tarkoituksena on muistuttaa Jeesuksen viimeisistä tunneista ennen ristiinnaulitsemista.

Paavin on määrä vierailla tämän kuun lopulla Egyptissä siellä koptikristittyihin kirkkoihin äskettäin tehdyistä iskuista huolimatta.

Osan pääsiäiskulkueen matkasta ristiä kantavat lisäksi ihmiset niistä maista, joihin paavi myös matkustaa tänä vuonna. Portugali on paavin matkasuunnitelmissa toukokuussa ja Kolumbia syyskuussa.

Turvallisuustoimet pääsiäiskulkueen aikana ovat tiukat. Colosseumille on komennettu kolmisentuhatta poliisia, ja lisäksi paikalle on tuotu tiesulkuja ja metallinpaljastimia. Turvallisuutta valvovat myös poliisihelikopterit, jotka on varustettu infrapunajärjestelmällä.

Paavi istuu Colosseumilla katoksen alla ja kuuntelee ajatuksia, jotka on ensi kerran kirjoittanut ei-uskonnollisen nainen, ranskalainen professori Anne-Marie Pelletier.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.