Entinen lääkäri avasi tulen sairaalassa New Yorkissa ja surmasi yhden

Kuollut nainen löydettiin sairaalan 17. kerroksesta.

New Yorkissa sairaalassa tulen avannut mies tappoi yhden naisen ja haavoitti useita, kertoo New Yorkin poliisi Twitterissä. Poliisin mukaan haavoittuneita on kuusi, joista viisi on vakavasti haavoittuneita. Kuollut nainen löydettiin sairaalan 17. kerroksesta. Hänet todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla.

Myös epäilty ampuja löydettiin kuolleena. Hänet löydettiin ammutun naisen vierestä.

Poliisi ei paljasta miehen henkilöllisyyttä, mutta vahvistaa tämän olevan sairaalan entinen työntekijä. Myöskään kuolleen naisen henkilöllisyyttä ei ole virallisesti vahvistettu.

New York Timesin mukaan mies on tunnistettu sairaalan entiseksi lääkäriksi, joka oli työskennellyt perhelääkärinä. Poliisi kertoo, että epäilty mies saapui sairaalaan lääkärintakissa. New York Timesin mukaan mies oli piilottanut aseen takin sisään.

BBC:n mukaan ampuminen alkoi noin 14.45 paikallista aikaa Bronx Lebanon -sairaalassa. Uhreja ammuttiin sairaalan kerroksissa 16. ja 17. Poliisin mukaan sairaalan palohälytysjärjestelmä oli aktivoitunut, koska mies yritti todennäköisesti sytyttää itsensä tuleen.

Bronx Lebanon -nimisessä sairaalassa on lähes tuhat vuodepaikkaa ja iltapäivä on sairaalassa vilkasta aikaa.  Poliisi eristikin pian sairaalan alueen ja suositti Twitterissä ihmisiä pysymään kaukana.

Poliisin mukaan kyse ei ole terrorismista.

 

"Ei tullut yllätyksenä"

 

Uutistoimisto AFP:lle puhuneet silminnäkijät kuvailevat ihmisten olleen paniikissa. Garry Trimbie kertoo, että hänen sairaalassa työskentelevä puolisonsa oli soittanut noin kello 15.15.

– Hän itki ja kertoi, että joku oli alkanut ampua ja työntekijät olivat sen jälkeen lukittautuneet huoneeseen, Trimbie kertoo.

Raskaana oleva nainen puolestaan kehuu AFP:lle henkilökunnan toimintaa tilanteessa.

– Tein, mitä käskettiin ja nyt olen turvassa ja kunnossa. He käskivät meitä menemään huoneeseen ja piiloutumaan. Lukittauduimme huoneeseen ja henkilökunta oli tilanteen tasalla, Tamara-nimellä esittäytyvä nainen kertoo.

– Opin jo kauan sitten, että kun olet raskaan, älä panikoi, hän lisää.

Sairaanhoitaja Patricia Phippsin mukaan ampuminen ei tullut yllätyksenä, sillä sairaala on huonomaineisella Bronxin alueella. Bronx tunnetaan korkeista rikostilastoistaan.

– Joskus tällaisia asioita vain tapahtuu, kun työskentelet tällaisessa sairaalassa. Asioita tapahtuu ja tämä on vain New Yorkin elämää. Sanoin juuri itselleni, että nyt oli minun vuoroni, Phipps kertoo AFP:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.