Epäonniset Kap Verden matkaajat pääsivät liikkeelle – neljäsosa luopui reissusta

Vaasaan eilen takaisin kääntyneen lentokoneen matkustajat ovat päässeet tänään matkaan kohti Kap Verdeä, kerrotaan TUI Finlandista. Korvaavat kaksi Boeing 757 -mallista konetta lähtivät liikkeelle Vaasan lentokentältä iltapäivällä puoli viiden ja viiden välillä.

Moottorivikaisessa ja eilen kentälle palanneessa Boeing 767 -mallisessa koneessa oli 328 matkustajaa, joista noin 80 jättäytyi pois tämänpäiväisiltä lennoilta, kertoo TUI Finlandin pr- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen STT:lle.

– Kun viikon lomasta lyhenee näinkin pitkä aika, se on aika iso lyhennys. Sen pohjalta varmaan moni teki päätöksen, kertoo Pajunen, jonka mukaan matkanjärjestäjä on saanut asiakkailtaan monenlaista palautetta.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan koneiden on määrä olla perillä kohteessa noin klo 00.30 ja 02.30 torstaina Suomen aikaa. Matkan aikana syntyvä ero johtuu siitä, että toinen kone tekee tankkausvälilaskun.

Viivästyminen ja lyhyeksi jäänyt lento

TUI Airwaysin koneen piti alun perin lähteä kohti Kap Verdeä jo kello 5.50 tiistaiaamuna, mutta tuolloin havaittu tekninen vika viivästytti lähtöä. Kone nousi lopulta ilmaan iltapäivällä viiden aikaan, mutta joutui palaamaan takaisin kentälle. Matkustajat olivat nähneet moottorista lyöneet lieskat ja kuulleet pamauksia.

Moottorivian tarkempaa syytä ei ole vielä saatu selville, Pajunen kertoi STT:lle keskiviikkona alkuillasta.

Koska lähtö viivästyi yli 30 tuntia, Kap Verdelle aikoneet saivat perua matkan niin, että matkahinta palautetaan heille. Myös matkapäätöksestä kiinni pitäneille maksetaan Pajusen mukaan hyvitystä viivästymisestä.

Tiistain lentovuoron peruuntumisen vuoksi matkustajia jäi jumiin myös reitin toiseen päähän, Kap Verden Salin saarelle. He pääsevät Pajusen mukaan Suomeen samoilla kahdella koneella, joilla Vaasan peruuntuneen lennon matkustajat lentävät Afrikan rannikkosaarille.

Takaisin kääntyneen lentovuoron matkustajilla uusi lähtö Kap Verdelle keskiviikkona