Epsteinin lähipiiriin kuulunut prinssi Andrew liikemieheen kohdistuneista syytöksistä: "Olen tyrmistynyt"

Yorkin herttua, prinssi Andrew sanoo tiedotteessa olevansa tyrmistynyt lähipiiriinsä kuuluneen miljardööri Jeffrey Epstein seksuaalista hyväksikäyttöä koskevista väitteistä, kertoo muun muassa BBC. Vankisellissä itsemurhan tehnyttä Epsteiniä syytetään seksin ostamisesta useilta alaikäisiltä tytöiltä vuosien 2002–2005 aikana.

Buckinghamin palatsin tiedotteessa sanotaan, että Andrew tuntee mielipahaa kaikesta ihmisten hyväksikäytöstä. Hänen mukaansa on vastenmielistä antaa ymmärtää, että hän hyväksyisi, osallistuisi tai rohkaisisi sellaiseen käytökseen.

Buckinghamin palatsi julkaisi tiedotteen sen jälkeen, kun Daily Mail oli julkaissut videokuvaa siitä, kun Andrew on Epsteinin kartanossa ja vilkuttaa ovesta lähtevälle nuorelle naiselle. Videokuva on lehden mukaan vuodelta 2010.

Lähipiirissä monia silmäätekeviä

Epsteinin nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Hän itse oli kiistänyt syyllisyytensä. Syyttäjien mukaan Epstein käytti työntekijöitään ja liittolaisiaan apuna, jotta hän sai tyttöjä houkuteltua kotiinsa. Epsteinin epäiltiin lisäksi maksaneen joillekin uhreille siitä, että nämä rekrytoivat muita tyttöjä hyväksikäytettäviksi.

Syyttäjän mukaan nuorille naisille maksettiin satoja dollareita käteistä siitä, että nämä hieroivat Epsteiniä, harrastivat seksiä hänen kanssaan ja rekrytoivat muita tyttöjä. Syyttäjä sanoo Epsteinin olleen erittäin tietoinen siitä, että useat uhrit olivat alaikäisiä.

Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista. Yhdysvaltain työministeri Alexander Acosta päätyi aiemmin kritiikin kohteeksi, kun paljastui, että hän sopi liittovaltion syyttäjänä kymmenen vuotta sitten Epsteinin syytteiden lieventämisestä. Jupakan seurauksena Acosta erosi tehtävästään heinäkuussa.

Epsteinin lähipiiriin kuuluivat prinssi Andrewin lisäksi muun muassa Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump ja entinen presidentti Bill Clinton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia – Presidentti Macron linjaa loppukauden suunnitelmiaan

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.