Erdogan julistautui Turkin presidentinvaalien voittajaksi

Turkin istuva presidentti Recep Tayyip Erdogan on julistautunut presidentinvaalien voittajaksi. Opposition pääehdokas Muharrem Ince sanoi kuitenkin aiemmin illalla Twitterissä, että äänistä olisi laskettu paljon vähemmän kuin viralliset lukemat antoivat ymmärtää.

Erdoganin äänisaalis kutistui ääntenlaskennan edetessä, mutta hän näytti silti olevan saamassa yli puolet äänistä ja pääsemässä jatkokaudelle jo ensimmäisellä kierroksella.

Turkista englanniksi uutisoivan Hurriyet Daily News -sivuston mukaan äänistä on laskettu nyt lähes 95 prosenttia, ja Erdoganin äänisaalis on kutistunut vajaaseen 53 prosenttiin, kun taas hänen päähaastajansa Muharrem Incen osuus äänistä olisi kasvanut yli 30 prosenttiin.

Erdogan tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi jo ensimmäisellä kierroksella.

Ince sanoo kuitenkin Twitterissä, että äänistä olisi laskettu selvästi vähemmän kuin viralliset ääntenlaskentatiedot antavat ymmärtää. Hän sanoo kuulleensa televisiosta, että äänistä olisi laskettu 85 prosenttia, kun niistä hänen tietojensa mukaan oli laskettu vasta 37 prosenttia. Hän kannustaa vaalitarkkailijoita pysymään paikoillaan.

Myös parlamenttivaalien äänistä on Hurriyetin mukaan laskettu lähes 95 prosenttia. Valtapuolue AKP:n vaaliliittouma nationalistisen MHP-puolueen kanssa näyttäisi saavan yli puolet äänistä.

Turkissa äänestettiin tänään ennenaikaisissa presidentin- ja parlamenttivaaleissa. Viime viikkoina maan oppositio on ottanut kiinni kannatuseroa vallassa olevaan AKP-puolueeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.