Floridan laivastotukikohdan ampujaksi epäillään sotilaskoulutuksessa ollutta saudiarabialaista

Yhdysvalloissa sotilaskoulutuksessa ollut saudiarabialainen ampui kolme ihmistä laivastotukikohdassa Floridan Pensacolassa perjantaina, sanoi kuvernööri Ron DeSantis. Asemiehen ampui paikalle tullut poliisi.

Ampumavälikohtauksessa haavoittui lisäksi kahdeksan ihmistä.

Komentava upseeri Timothy Kinsella sanoi ampujan olleen lentokoulutuksessa. Tukikohdassa on hänen mukaansa opissa muutama sata ulkomaalaista.

Tapausta tutkivat liittovaltion poliisi FBI ja Yhdysvaltain oikeusministeriön alainen ATF-virasto. Tutkijat selvittävät muun muassa, liittyykö tekoon terroristista motiivia.

Floridan laivastotukikohdassa on 16  000 sotilasta ja yli 7  000 siviilityöntekijää.

Kyse oli toisesta tukikohdassa tapahtuneesta ampumistapauksesta tällä viikolla. Keskiviikkona paikallista aikaa Havaijilla merisotilas ampui kaksi ja haavoitti yhtä ihmistä Pearl Harborin laivastotukikohdassa. Verityön jälkeen ampujaksi epäilty surmasi itsensä.

Havaijilla kuolonuhrit olivat puolustusministeriön siviilityöntekijöitä.

Saudi-Arabia on Yhdysvaltain tärkeä liittolainen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi Twitterissä Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin soittaneen hänelle tapauksen johdosta.

–  Hän esitti vilpittömän osanottonsa ja osoitti myötätuntoa hyökkäyksessä kuolleiden ja haavoittuneiden sotilaiden perheille ja ystäville. Kuningas sanoi, että saudiarabialaiset ovat vihaisia ampujan barbaarisista teoista ja että tämä henkilö ei millään muotoa edusta Saudi-Arabian kansan tuntoja, Trump tviittasi.

Floridan tukikohta on Yhdysvaltain laivaston ulkomaalaisille antaman sotilaskoulutuksen keskus. Aluksi koulutuksessa oli saudiarabialaisia, mutta myöhemmin siellä koulutettu myös muista maista tulleita.

Saudi-Arabia on ollut kauan Yhdysvaltain tärkein liittolainen Lähi-idässä muun muassa öljyn ja turvallisuuteen liittyvien seikkojen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustusta koronavirusalueelle Kiinassa – koronavirus pelottaa ympäri maailmaa

Afganistanissa on tapahtunut lentokoneturma – ei tietoa uhreista

Trumpin virkarikosoikeudenkäynti jatkuu, vaatimukset todistajien kuulemista saivat lisäpontta

Yön uutiskooste: Paperiliiton lakko alkoi tänään, kaikkien aikojen parhaisiin koripalloilijoihin kuuluvan Kobe Bryantin, 41, kuolemasta virallinen vahvistus

Irakissa ammuttiin kolme rakettia Yhdysvaltain suurlähetystöön – ainakin yksi ihminen haavoittui

Italiassa Lega ei onnistunut kaappaamaan voittoa pohjoisen aluevaaleissa – äärioikeistoa vastustavaa "sardiiniliikettä" veikataan yhdeksi syyksi äänestysintoon

Kiina lykkää uudenvuodenjuhlaansa koronaviruksen pelossa – virus säikytti Tokion pörssin ja öljyn hinnan laskuun, Mongolia sulkee maarajaansa Kiinan kanssa

Auschwitzin vapauttamisesta 75 vuotta – myös presidentti Niinistö osallistuu muistotilaisuuteen

Keskitysleiriltä selvinnyt: On vaikea uskoa, että sivistyneet ihmiset voivat surmata viattomia – ja siksi emme saa koskaan unohtaa

Suomalaisasiantuntija pitää koronaviruksen tarttumista itämisaikana epätodennäköisenä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.