Gazasta ammuttu kaksi rakettia Israeliin ydinvoimalan lähelle

Gazasta on ammuttu kaksi rakettia Israelin puolelle, kertovat Israelin armeijan edustajat.

Armeijan mukaan raketit ammuttiin Dimonan kaupungin lähettyville, jossa sijaitsee myös ydinvoimala.

Palestiinalaiset ovat kahden päivän aikana ampuneet yli sata rakettia Israelin puolelle. Israelin armeija taas on pommittanut yli 160:tä kohdetta Gazassa.

Israelin ja palestiinalaisten välit kiristyivät äärimmilleen, kun israelilaisia teinejä siepattiin ja murhattiin. Pian sen jälkeen palestiinalaisteini siepattiin ja poltettiin elävältä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu uhkaa Israelin kiristävän iskujaan Hamas-järjestöä vastaan.

Yli 40 palestiinalaisen arvioidaan kuolleen Israelin viime päivien iskuissa.

Tel Avivissa ja muualla Keski-Israelissa on annettu ilmahälytyksiä palestiinalaisten rakettihyökkäysten takia. Rautakupoliksi kutsuttu ilmapuolustusjärjestelmä on kuitenkin onnistunut torjumaan hyökkäykset.

Israelin mukaan palestiinalaisten Hamas-järjestöllä on useita pitkän kantaman raketteja, joilla he pystyvät iskemään syvemmälle Israeliin kuin koskaan aiemmin.

- Hamasin asevarastot ovat kokeneet viime päivinä huomattavia vahinkoja, kenraali Moti Almoz sanoi Israelin armeijan radiolle.

Sisäministerin Gidon Saarin mukaan Israelin hyökkäysten tavoitteena on aiheuttaa merkittävää vahinkoa Hamasille ja palauttaa näin rauha alueelle.

Israel kertoi eilen, että se on kutsumassa 40 000 reserviläistä taisteluvalmiuteen mahdollisen Gazaan kohdistuvan maahyökkäyksen vuoksi.

- Me olemme valmiita kaikkiin vaihtoehtoihin, mukaan luettuna maahyökkäys jos se on tarpeen, mutta se ei ole meidän ensimmäinen askeleemme, Saar sanoi.

Naapurimaa Jordania vaatii Israelia lopettamaan heti ilmaiskut Gazan palestiinalaisalueelle.

Jordanian hallituksen mukaan ilmaiskut ovat barbaarimaisia. Jordanian hallituksen tiedottaja muistuttaa, että palestiinalaisten viimeaikaiset raketti-iskut eivät ole surmanneet ketään Israelissa.

Jordanian hallituksen mukaan Israelin ilmaiskuilla on kielteisiä vaikutuksia koko lähialueelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalaiset Tel Avivissa: Ilmahälytys ei hetkauttanut turisteja