Guardian: Maastopalot tuhonneet viidenneksen maailmanperintökohteesta Australiassa

Australian Uuden Etelä-Walesin osavaltion alueella raivonneet maastopalot ovat pyyhkineet mukanaan yli 10 prosenttia osavaltion kansallispuistoista, Guardian kertoo. Lehden tietojen mukaan palot ovat tuhonneet jopa 20 prosenttia Blue Mountains -vuorijonon maailmanperintöalueesta. Alueella esiintyy merkittävä määrä erilaisia eukalyptuslajeja.

Greater Blue Mountains -alue on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2000. Alue on kokonaisuudessaan miljoonan hehtaarin laajuinen, ja se on hyvin herkkä maastopaloille.

Palot ovat tehneet merkittävää tuhoa myös osavaltion pohjoisosassa sijaitsevissa Gondwanan sademetsissä. Sademetsän alueella elää lukuisia uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja, joita ei löydy muualta. Myös Gondwanan sademetsät ovat maailmanperintökohde.

Kaikkiaan Uuden Etelä-Walesin paloissa on tuhoutunut heinäkuusta lähtien noin 800  000 hehtaaria kansallispuistoalaa. Osavaltiossa riehuu edelleen yli sata maastopaloa, joista vähän yli puolet on hallinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Syyttäjä epäilee Jersey Cityn ampumavälikohtauksen motiivia antisemitistiseksi

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Kolumni: Totuus ei paljon paina Britannian vaaleissa – Johnson voi olla pahin valehtelija muttei suinkaan ainoa

Merestä löydetyt osat kuuluvat kadonneeseen chileläiskoneeseen

Harvey Weinstein päässyt 25 miljoonan dollarin sopuun häntä seksuaalirikoksista syyttävien kanssa – sopimus vapauttaisi Hollywood-mogulin lähes kaikista syytöksistä

Äänestys alkoi Britanniassa – "Kuvitelkaa, kuinka ihanaa olisi istua kalkkunaillalliselle tänä jouluna brexit ratkaistuna"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.