Hamasin raketti-iskut ylsivät jo Haifaan saakka

Palestiinalaisjärjestö Hamas on ilmoittanut tehneensä raketti-iskun Haifan kaupunkiin Pohjois-Israelissa. Kyseessä on pisimmälle kantanut raketti-isku, jonka Hamas on tehnyt Gazan palestiinalaisalueelta.

Haifa sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Gazasta.

Hamas on ilmoittanut tehneensä tänään raketti-iskut myös Tel Aviviin ja Jerusalemiin. Israelin armeijan mukaan iskut eivät näytä vaatineen uhreja missään kaupungeista.

Israelin iskuissa Gazaan on pelastushenkilöstön mukaan kuollut tänään jo 15 ihmistä ja noin sata on haavoittunut. Iskut ovat olleet vastaus Gazasta tehtyihin raketti-iskuihin.

Valkoisen talon edustaja vaati Israelin pääministeri Benjamin Netanjahua pitämään diplomaattisen kanavan auki palestiinalaisten kanssa, jotta kriisi saataisiin ratkaistua.

Israelin turvallisuusjohto on hyväksynyt armeijan pyynnön kutsua 40 000 reserviläistä palvelukseen, kertoo Israelin armeija. Reserviläiset kutsutaan valmiuteen mahdollisen Gazaan kohdistuvan maahyökkäyksen vuoksi.

- Poliittinen porras on ohjeistanut meitä iskemään (palestiinalaisjärjestö) Hamasia vastaan ankarasti, kertoi armeijan puhemies Moti Almoz armeijan radiolle aiemmin.

Puolustusministeri Moshe Yaalon on varoittanut, että operaatiosta tullee pitkällinen.

- Valmistelemme operaatiota Hamasia vastaan, ja se ei pääty muutamassa päivässä, ministeri tiedotti turvallisuuspäällikköjen tapaamisen jälkeen.

Israelin ilmavoimat ovat tehneet yön ja aamun aikana Gazaan kymmeniä iskuja. Israel aloitti iskut sen jälkeen, kun Gazasta oli ammuttu raketteja Israelin eteläosiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.