Suomalainen lumimyrskyyn varautuvassa Irlannissa – Kuvat: "Vielä ei suomalaisin silmin näytä pahalta"

Emma-lumimyrskyssä tuulennopeus Irlannissa voi perjantaina olla 50 km/t, puuskissa jopa 70 km/t. Lunta on luvattu 10–15 senttimetriä.

Irlantiin saapuva lumimyrsky Emma on saanut pääkaupunki Dublinin seisahtumaan. Myrskyn takia Dublinin lentokenttä on suljettu torstaina ja esimerkiksi julkinen liikenne ei kulje.

Dublinissa parhaillaan matkalla oleva hankasalmelainen Jaakko Silvast kertoo, että myös valtaosa liikkeistä on suljettu.

– Työpaikat ja koulut ovat menneet kiinni tänään kello 16. Keskustassa vain muutama irkkupubi ja kebabravintola näytti olevan auki. Pääsääntöisesti kaikki on suljettu, Silvast kertoo.

Silvast saapui Dubliniin torstaiaamuna, jolloin ensimmäiset ihmetyksen aiheet olivat suljetut pankkiautomaatit. Takseihin oli jopa kahden tunnin jono ja busseihinkin puoli tuntia. Lisäksi junaliikenteen kerrottiin olevan seisahduksissa.

Sääennusteet povaavat Dubliniin perjantaiksi 10–15 senttimetriä lunta, nollan tienoilla pysyvää lämpötilaa, joka voi tuntua kymmeneltä pakkasasteelta, ja jopa lähes 50 km/t:n voimalla puhaltavaa myrskytuulta. Puuskissa tuulennopeus voi kohota jopa 70 kilometriin tunnissa.

– Paikallisessa mediassa kertovat, ettei ennen huomista iltapäiväkolmea kannata mennä ulos. Eihän tämä suomalaisin silmin vielä pahalta näytä, mutta tuulennopeus on jo kova, Silvast kertoo.

Paitsi että viisikin senttimetriä lunta ja liukas jääkerros voi tehdä pahaa jälkeä kesärenkailla kulkevassa liikenteessä, myös kova tuuli ottaa erityisesti raskaaseen liikenteeseen.

– Raskasta liikennettä kehotettiin olemaan menemättä valtaväylille, Silvast kertoo.

Tilanteen odotetaan pahenevan perjantain ja lauantain aikana. Sään odotetaan muuttuvan erityisen hyiseksi, kun Emma-lumimyrsky kohtaa Euroopassa vallitsevan kylmän säärintaman. Dublinilaiset ottavat tilanteen rauhallisesti – kuten asiaan kuuluukin.

– Ihmiset kulkevat lämpimästi pukeutuneina, mutta paljoa ihmisiä ei näy. Pysyttelevät sisällä, Silvast arvelee.

Lumimyräkkä Emma ja Siperian kylmyys piinasivat Eurooppaa – lähes 60 ihmistä kuollut

Dublinin lentokenttä suljettiin lumimyräkän takia

Lumimyräkän vuoksi suljettu Geneven kenttä avattiin liikenteelle

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvalloissa jännitetään yhä Venäjä-tutkinnan tuloksia

Paine Mayn syrjäyttämiseen kasvaa kaoottisen brexit-prosessin keskellä – Sunday Times: 11 ministeriä haluaa pääministerin eroavan

Teollisuuslähteet: Boeing sai valmiiksi turmakonemallinsa korjaukset

Norjassa merihätään joutunut risteilijä suuntaamassa maihin –  Norjalaislehti: Laivan kapteeni ja henkilökunnan esimies ovat suomalaisia

Terrorismintutkija: Isis saattaa iskeä länsimaihin kostoksi Syyrian tappion jälkeen

Hirmumyrsky Idain uhriluku jatkaa kasvuaan, virallinen luku jo lähes 700

Toistasataa evakuoitu merihätään joutuneelta risteilyalukselta Norjan rannikolla – operaatiota on tarkoitus jatkaa läpi yön, kolme loukkaantunut vakavasti

Ilmastonmuutos ajaa Norjan miekkavalaita kohti pohjoista

Lontoon suurmielenosoituksessa vaaditaan uutta kansanäänestystä EU-erosta – "Monet brexitiä kannattaneista uskoivat valheisiin"

Jännitys Yhdysvalloissa tiivistyy – erikoissyyttäjä Muellerin raportin tuloksia odotetaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.