Helikopteri teki pakkolaskun pilvenpiirtäjän katolle New Yorkin Manhattanilla – ainakin yksi kuollut

New Yorkissa ainakin yksi ihminen on kuollut, kun helikopteri joutui tuntemattomasta syystä tekemään pakkolaskun pilvenpiirtäjän katolle New Yorkin keskustassa Manhattanilla. Alustavien tietojen perusteella turmassa kuoli koneen lentäjä.

Pakkolaskussa syttyi myös tulipalo.

–  Tulipalo on sammutettu, ja pelastustyöntekijät jatkavat toimintaansa, koska helikopterista vuotaa polttoainetta, kertoi kaupungin pelastuslaitos Twitterissä.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehti tviittamaan tilanteesta.

–  Minut on pidetty ajan tasalla helikopteriturmasta New Yorkissa. Mahtavaa työtä pelastuslaitokseltamme, joka on parhaillaan paikan päällä. Kiitos kaikesta, mitä teette 24/7/365. Trumpin hallinto on valmiina, tarvitsittepa mitä tahansa, Trump kirjoitti.

–  Alustavien tietojen perusteella helikopteri joutui tekemään pakkolaskun syystä tai toisesta rakennuksen katolle. Rakennuksessa olleet ihmiset kertoivat sen tärähdelleen, kertoi puolestaan New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo.

"Ei paniikkia"

Nathan Hutton, jonka työpaikka on pilvenpiirtäjän 29. kerroksessa, vahvisti kuvernöörin kertomuksen.

–  Tunsimme koko rakennuksen ikään kuin siirtyvän. Luulimme, että se oli jokin pieni maanjäristys. Parin minuutin päästä hälytykset pärähtivät soimaan, ja sitten turvamiehet tulivat: "Kaikki ottavat laukkunsa ja lähtevät nyt rakennuksesta", he sanoivat, Hutton kertasi.

Huttonin mukaan kukaan ei mennyt paniikkiin, mutta jotkut olivat hieman hermostuneita.

Viranomaiset kehottivat ihmisiä välttämään turma-aluetta.

Viime vuoden maaliskuussa viisi ihmistä kuoli, kun turisteja lennättänyt helikopteri syöksyi jokeen Manhattanilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.