Hirmumyrsky Faxai iski Tokion itäpuolelle – yli 900  000 ilman sähköä

Japanissa voimakas taifuuni Faxai on rantautunut pääkaupunki Tokion itäpuolella varhain aamulla. Tuulet ovat puhaltaneet jopa 60 metriä sekunnissa. Taifuuni on tuonut mukanaan myös rankkasateita.

Uutistoimisto Kyodon mukaan yli 30 ihmistä on loukkaantunut. Yhden naisen kerrotaan saaneen vakavia vammoja, kun golfkentältä lentoon lähteneet pylväät osuivat taloon, jossa nainen ilmeisesti oli.

Noin 5  000 ihmistä Chiban ja Kanagawan prefektuureista on määrätty evakuoitavaksi, kertoo maan yleisradioyhtiö NHK Twitterissä. 2  000 ihmistä on hakenut turvaa väliaikaisista suojista.

Lisäksi kaikkiaan yli 390  000:ta ihmistä on kehotettu lähtemään kodeistaan, mutta kyseessä on vain suositus, ei ehdoton määräys.

NHK:n mukaan aamulla yli 900  000 ihmistä oli ilman sähköä Tokion alueella. Tuulet ovat lisäksi vaurioittaneet joitakin taloja ja kääntäneet autoja kyljelleen.

Sääennusteiden mukaan sateet ja tuulet voivat nousta ennätyskoviksi.

–  Olkaa täydessä valmiudessa puuskien ja korkeiden aaltojen takia ja olkaa varuillanne maanvyöryjen, tulvien ja yli äyräiden paisuneiden jokien kanssa, Japanin ilmatieteen laitos varoitti lausunnossaan.

Keskeisiä lähijuna- ja metrovuoroja jouduttiin perumaan Tokiossa aamuruuhkan aikana, mikä aiheutti kaaosta 36 miljoonan asukkaan kaupungissa. Myös luotijunaliikenteessä oli katkoksia, mutta aamun kuluessa liikenne saatiin palautettua. Junavuoroissa on silti yhä viivästyksiä.

Toistasataa maanantain lentoa Tokiosta oli niin ikään peruttu.

Ilmatieteen laitoksen mukaan taifuuni voi vaikuttaa myös Tokiossa oleskeleviin suomalaisiin. Ilmatieteen laitos on ollut yhteyksissä ulkoministeriöön asiasta. Ulkoministeriö suositteli Japanissa oleville suomalaisille matkustusilmoituksen tekemistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Saksan hallitukselta massiivinen ilmastopaketti – sadattuhannet ympäri maailman vaatineet loppua fossiilisten polttoaineiden aikakaudelle

New Yorkin pormestari ei enää pyri demokraattien presidenttiehdokkaaksi

Media: Putinia karkottamaan lähtenyt siperialaisshamaani on lähetetty psykiatriseen tarkkailuun

Intian ulkoministeri puolusti Suomessa kiistellyn Kashmirin aseman muuttamista

Jo toinen maa katkaisi viikon sisään välit Taiwanin kanssa – ystävyys Kiribatin kanssa on ohi

He eivät voi pysäyttää meitä kaikkia, vai voivatko? – Alien-intoilijat suunnittelevat ryntäävänsä Area 51:lle totuuden perässä tänään

Maailmanlaajuinen ilmastolakkoaalto alkoi Tyyneltä valtamereltä

Kielto avioliiton ulkopuoliselle seksille, avoliitoille ja ehkäisystä kertomiselle – Indonesian rikoslakiuudistus kauhistuttaa kansalaisjärjestöjä

Saudi-Arabia iski Jemeniin ensimmäistä kertaa öljyntuotantolaitoksiin tehtyjen iskujen jälkeen – kapinallisten mielestä vaarantaa aselevon Hodeidan alueella

Joka viides maailman lapsista syntyi konfliktin keskelle viime vuonna – Unicef: Jatkuva turvattomuus estää lapsen aivojen kehittymistä normaalisti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.