Hollande: Sarkozyn syyttömyysolettamaa kunnioitettava

Ranskan presidentti Francois Hollanden mukaan hänen edeltäjänsä Nicolas Sarkozy on nähtävä syyttömänä, kunnes toisin todistetaan.

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy saa syytteen korruptiosta ja rikostutkintaan vaikuttamisesta, kertoo syyttäjä.

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Sarkozya oli kuulusteltu 15 tuntia. Jos Sarkozy todetaan syylliseksi, häntä voi uhata jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Viranomaiset ilmoittivat eilen, että Sarkozy on pidätetty korruptioon liittyviä kuulusteluja varten. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun ranskalainen presidentti on pidätetty.

Sarkozyn epäillään hankkineen luottamuksellista tietoa käynnissä olleesta rikostutkinnasta. AFP:n mukaan tapaus liittyy tutkintaan siitä, rahoittiko Libyan entinen diktaattori Muammar Gaddafi Sarkozyn vaalikampanjaa vuonna 2007.

- Tilanne ja syytteet ovat vakavia ja lisäksi ne vielä koskevat korkeita viranomaisia, lakimiestä ja entistä presidenttiä, kommentoi Ranskan pääministeri Manuel Valls BFM-televisiokanavalle tänään.

Vallsin mukaan nyt on tärkeää, että tapaus voidaan tutkia itsenäisesti ja rauhassa, ja että Sarkozyn syyttömyysolettamaa kunnioitetaan.

Ranskan lain mukaan tutkinnan aloittaminen edellyttää, että epäillyn mahdollisesta syyllisyydestä on painavia todisteita. Sarkozy on kiistänyt kaikki syytökset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ex-presidentti Sarkozy pidätetty korruptiotapaukseen liittyen