Hollannissa testataan kananlihaa myrkkymunakohun jälkimainingeissa

Paikallisen elintarviketurvallisuustoimiston mukaan tutkinta keskittyy muutamaan kymmeneen maatilaan, jotka tuottavat sekä munia että kananlihaa.

Hollannissa myrkkymunakohu on johtanut kananlihan testaamiseen. Hollantilaisista munista on aiemmin löydetty korkeita hyönteismyrkkypitoisuuksia ja miljoonia munia on vedetty myynnistä Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa.

Hollantilaisviranomaiset haluavat nyt selvittää, onko fiproniili-myrkky mahdollisesti vaikuttanut munien lisäksi myös lihaan. Paikallisen elintarviketurvallisuusviraston mukaan tutkinta keskittyy muutamaan kymmeneen maatilaan, jotka tuottavat sekä munia että kananlihaa. Viraston tiedottaja kuvailee testejä varotoimenpiteeksi.

Suomen Tullista on kerrottu, että kuorellisia munia ei ole tuotu Hollannista lainkaan, ja Eviran mukaan toistaiseksi myrkkyä on löydetty ainoastaan kokonaisista munista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Pubit ja ravintolat ovat saaneet avata ovensa Englannissa yli sadan päivän jälkeen

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

Bolsonaro haluaa vesittää Brasilian tuoreen kasvomaskilain veto-oikeuksin – maassa on toiseksi eniten koronatartuntoja maailmassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.